Scherpe Steven Defour: "Iedereen moet in spiegel kijken, talent is niet genoeg"

  Steven Defour.

  KV Mechelen beleeft een pijnlijk seizoen. Gisteravond werd voor de 8e keer verloren, nu van het herboren Waasland-Beveren. Steven Defour heeft er stilaan genoeg van. "Als je een voorsprong verdedigt met 10 man, dan moeten je ballen hebben. Of je nu 18 jaar bent of 35 jaar", klonk het achteraf.

  "Het was een zeer pijnlijke avond", windt Steven Defour er geen doekjes om. "We krijgen die rode kaart, maar dat was niet voor het eerst dit seizoen."

   

  "Op dat moment staan we wel 1-0 voor, dan moet je gewoon een beetje harder werken. We kunnen de wedstrijdsituatie gewoon niet onder controle krijgen. Dat gebeurde ook al in andere matchen."

   

  "Ervaring is één ding, maar mentaliteit speelt ook een rol. Als je een 1-0-voorsprong hebt in een heel belangrijke wedstrijd, dan moet je ballen hebben.  Of je nu 18 jaar bent of 35 jaar."

  We kunnen de wedstrijdsituatie gewoon niet onder controle krijgen en dat was niet voor het eerst dit seizoen.

  Steven Defour - KV Mechelen

  "Iedereen prijst ons omdat we goed voetbal spelen en veel kansen creëren, maar je moet natuurlijk wel scoren. Je kan wel zeggen dat je meer kwaliteit hebt dan andere ploegen, maar je moet punten pakken. Ook dat is een kwaliteit."


  "Iedereen moet eens voor de spiegel gaan staan. Talent is niet genoeg. Elke speler in eerste klasse heeft talent. Maar jongens, het gaat wel over wedstrijden winnen."


  "Nu moeten we even zwijgen en heel hard gaan werken. We moeten eens beginnen vechten. Iedereen moet uiterst geconcentreerd bezig zijn met wat hij moet doen."

  De persconferentie met Steven Defour: