Mikaela Shiffrin knoopt weer aan met eerste zege sinds januari

  De Amerikaanse Mikaela Shiffrin heeft tijdens de wereldbekermanche alpijnse ski in het Franse Courchevel de reuzenslalom op haar naam geschreven. De 25-jarige Shiffrin veroverde haar eerste winst sinds januari met een totaaltijd van 2'19"63.

  De wedstrijd stond normaal zondag op de agenda, maar werd met een dag uitgesteld. 

   

  Na bijkomende sneeuwval in de nacht van zaterdag op zondag was de sneeuw aan de oppervlakte immers niet stevig genoeg om een veilige race toe te laten, klonk het zondag bij de internationale skifederatie FIS.

   

  De Italiaanse Marta Bassino schreef zaterdag de eerste reuzenslalom van het seizoen op haar naam in Courchevel. Ze bleef de Zweedse Sara Hector en WK-leidster Petra Vlhova voor.

   

  De Italiaanse Federica Brignone (+0"82) eindigde vandaag als tweede, voor de Française Tessa Worley (+1"09). De Slovaakse Petra Vlhova, die in de eerste run in de fout ging en geen resultaat neerzette, blijft de algemene WB-stand aanvoeren.