Tennisser Joris De Loore na 7 operaties: "Droom nog steeds van de top 100"

  Joris De Loore.

  Kent u tennisser Joris De Loore (27) nog? Hij maakte een paar jaar geleden nog deel uit van het Belgische Daviscup-team, maar sukkelt nu van de ene blessure in de andere. "Mentaal is dat niet makkelijk, maar ik wil het nog één keer proberen", zegt De Loore.

  "Misschien heb ik vroeger te hard getraind"

  Joris De Loore schopte het in 2016 tot nummer 174 van de wereld, maar het grote publiek leerde hem vooral kennen door zijn optredens aan de zijde van Ruben Bemelmans in de Daviscup.

   

  De 27-jarige De Loore geldt al jaren als grote belofte, maar hij heeft een broos lichaam en sukkelt van de ene blessure in de andere. Anderhalve week geleden werd hij geopereerd aan de linkerheup. 

   

  "Dan zakt de moed je even in de schoenen", zegt hij aan Sporza. "Dat is de afgelopen 2 jaar wel een probleem geweest, maar ik hou nog steeds een beetje moed over om verder te gaan."

  Waarom ik zo'n broos lichaam heb? Daar is geen verklaring voor.

  Joris De Loore

  "Ik heb het onlangs geteld en ik denk dat ik nu aan 7 operaties zit: 2x de linkerknie, 1x de rechterelleboog, 1x de rechterteen, 1x de rechterhand, 1x de linkerpols en 1x de linkerheup."


  "Waarom ik zo'n broos lichaam heb? Er is geen verklaring voor. Ik zou het graag weten, want ik verzorg mijn lichaam goed. Misschien heb ik vroeger te hard getraind."

  Joris De Loore aan de zijde van Ruben Bemelmans.

  "Ergens weet ik dat ik de top 100 kan bereiken"

  Intussen heeft Joris De Loore al 2 jaar geen officiële wedstrijd meer kunnen spelen. "Dat is heel zwaar", geeft hij toe. "Maar ik wil het gewoon nog één keer proberen, want ergens weet ik dat ik de top 100 kan bereiken."

   

  Hoe brengt hij het mentaal op? "Ik trek me op aan de momenten die ik gehad heb, zoals spelen in de Daviscup. Hopelijk kan ik dat ooit nog eens meemaken, dat soort momenten mis je als speler."


  "Financieel komt er helemaal niets binnen, gelukkig werkt mijn vriendin heel hard. Uiteraard zijn de gesprekken er ook al geweest om voor een ander leven te gaan, maar de passie is er nog. Anders zat ik hier niet."

   

  "Mijn grote droom voor 2021 is dan ook een volledig jaar kunnen spelen zonder miserie."

  Ik trek me op aan de momenten die ik gehad heb, zoals spelen in de Daviscup.

  Joris De Loore

  Van Joris De Loore bestaat een filmpje op YouTube waarin hij als 10-jarige zijn ambities uitsprak: "Top 5 van de wereld!"

   

  Denkt hij daar nog vaak aan terug? "Af en toe wordt dat naar boven gehaald. Dat is leuk. Ik heb het gehaald bij de jeugd, of het bij de profs gaat lukken weet ik niet."