U23 van Chelsea wint... met de 38-jarige Petr Cech in doel

  Een oude bekende in doel.

  Petr Cech zette in de zomer van 2019 een punt achter zijn spelerscarrière. De Tsjechische doelman keerde daarop terug naar Chelsea voor een bestuursfunctie, maar daar blijft het niet bij. Bij zijn grote liefde speelde hij nog eens een beloftederby tegen Tottenham.

  Twee maanden geleden verraste Chelsea met de mededeling dat Petr Cech was ingeschreven op de spelerslijst van de Premier League-club.

   

  Cech is een clublegende op Stamford Bridge. Hij stond bijna 500 wedstrijden tussen de palen, maar trok na de komst van Thibaut Courtois naar Arsenal.

   

  Anderhalf jaar geleden zette hij bij de Londense rivaal een punt achter zijn carrière en Cech keerde terug naar de blauwhemden voor een rol als adviseur.

   

  Maar dat takenpakket blijkt toch uitgebreider dan verwacht. Eind oktober kondigde Chelsea aan dat Cech "als voorzorgsmaatregel" was ingeschreven op de spelerslijst en gisteren stond de doelman zowaar voor zijn rentree. In een match van de beloften tegen Tottenham, nota bene.

   

  Na 18 minuten had Cech zich al twee keer moeten omdraaien, maar Chelsea draaide situatie nog om en klopte Tottenham uiteindelijk met 3-2.