Ga naar de inhoud

Keepersprobleem bij Antwerp? Ivan Leko: "Beiranvand was een slechte keuze"

Alireza Beiranvand mocht na de match tegen Tottenham opnieuw starten tegen Club Brugge.

Heeft Antwerp een keepersprobleem? Ivan Leko gaf tegen Club Brugge voor de tweede match op een rij Beiranvand de voorkeur op Butez in doel, maar dat noemde hij achteraf een fout. "Als ik zeg dat dit een goede keuze was, dan lieg ik tegen jullie en tegen mezelf", zegt de trainer van Antwerp.

"Nooit goed om twee eerste keepers te hebben"

Op de persconferentie na de 0-2-nederlaag tegen Club Brugge was Antwerp-trainer Ivan Leko allerminst een tevreden man, maar hij legde de schuld ook deels bij zichzelf.

 

“Het was een risico om Beiranvand in doel te laten starten. Dat was mijn beslissing, maar het was een slechte keuze. Dat heeft iedereen gezien.”

 

“Ik zei vooraf dat we twee eerste doelmannen hadden: Jean Butez en Alireza Beiranvand. De ene (Butez, red) speelde heel goed, we gokten dat de andere
(Beiranvand, red) top zou zijn, maar dat was hij niet.”

 

Ivan Leko is dus niet mild voor Beiranvand. Wil dat nu al zeggen dat Jean Butez tijdens de midweekspeeldag tegen Zulte Waregem opnieuw in doel zal staan? 

We gokten dat Beiranvand top zou zijn, maar dat was hij niet.

Ivan Leko - Trainer Antwerp

Hoe dan ook zal dit een tik zijn voor Bereinvand, maar ook voor Butez moet het niet prettig zijn om (tijdelijk?) opzijgeschoven te worden.


“Het is een gecompliceerde situatie", zegt Leko. "Het is nooit goed om twee eerste keepers te hebben. De laatste weken kreeg ik voortdurend de vraag
waarom Beiranvand niet speelde. Dan speelt hij en krijg ik vraag waarom ik Butez gewisseld heb.”


“Iemand moet beslissingen nemen, maar dit was een foute beslissing.
Ik kan wel zeggen dat het een goede keuze was, maar dan zou ik liegen tegen
jullie en tegen mezelf.”

De persconferentie van Ivan Leko: