Eredivisie krijgt uitzondering op Nederlandse lockdown

  Het dagelijkse leven in Nederland gaat tot 19 januari op slot door de slechte coronacijfers, maar dat heeft geen gevolgen voor het profvoetbal. De Eredivisie en de Nederlandse tweede klasse krijgen een uitzondering. In Londen hebben de verstrengde maatregelen wel gevolgen voor de fans.

  "Nederland gaat voor een periode van 5 weken in lockdown", was de harde boodschap van de Nederlandse minister-president Mark Rutte. Om de coronacijfers onder controle te krijgen moeten winkels en scholen dicht.

   

  Maar het profvoetbal krijgt wel groen licht van de Nederlandse regering. De amateurcompetities blijven wel stilliggen en ook de stadions blijven uiteraard dicht voor supporters.

  Geen voetbal- en dartsfans in Londen

  Ook in Londen werden de coronamaatregelen aangescherpt. De Britse hoofdstad gaat van dreigingsniveau 2 naar het hoogste niveau vanwege een piek in de besmettingen.

   

  Zes voetbalclubs in Londen - Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Tottenham en West Ham - moeten hun stadionpoorten weer sluiten voor fans. Sinds begin december waren weer maximaal 2.000 supporters toegelaten.

   

  Ook voor het WK darts in het Alexandra Palace heeft het nare gevolgen. Op de openingsdag zullen morgen nog duizend fans welkom zijn, maar daarna blijven ook daar de deuren gesloten.