Ga naar de inhoud

Diego Ulissi staat een tijdje aan de kant met hartproblemen: "Angst en boosheid"

Diego Ulissi won twee ritten in de Giro.

Diego Ulissi (31) moet zijn fiets een tijdje aan de kant laten staan. De Italiaan kampt met hartproblemen. Ulissi, die voor UAE Emirates in de Giro twee ritten won, moet enkele maanden rusten. "Gelukkig heeft de medische staf dit euvel ontdekt", zegt hij.

Ploegdokter Michele De Grandi legt uit dat Diego Ulissi de gebruikelijke onderzoeken bij de UCI en zijn ploeg ondergaan had en daar werden geen afwijkingen vastgesteld.

 

Maar een onregelmatige hartslag tijdens een inspanning was voer voor twijfels. Bij Ulissi werd myocarditis vastgesteld, een ontsteking van de hartspier.

 

Ulissi moet enkele maanden absolute rust inlassen en zal nog meer onderzocht worden.

 

"Ik maak me zorgen en ben boos, dat kan ik niet ontkennen", reageerde de Italiaan, goed voor 38 profzeges. "Ik heb nooit iets gemerkt en ik heb me altijd goed gevoeld."

 

"Gelukkig heeft de medische cel van mijn ploeg deze afwijking geconstateerd. Ik hoop dat deze pauze tijdelijk is, maar ik besef dat mijn gezondheid prioriteit is."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.