Ga naar de inhoud

De beste renner van Slovenië? Dat is een duobaan voor Roglic en Pogacar

 ma 14 december 2020 20:10
De nummers 2 en 1 in de eindstand van de Tour.

De laatste dagen van 2020 staan voor de deur en dus worden er prijzen uitgedeeld. Ook in Slovenië, al beseft men daar dat kiezen verliezen is. De beste Sloveense renner van 2020 aanduiden bleek te moeilijk, waardoor de jury de prijs dan maar aan beide boegbeelden gaf.

Slovenië heeft zich in geen tijd tot een spraakmakende wielernatie opgeworpen. Primoz Roglic (31) en Tadej Pogacar (22) waren in dit coronaseizoen dan ook de protagonisten in de Ronde van Frankrijk.

De eindzege leek in de schoot van Roglic te liggen, maar op de voorlaatste dag ging de kroonprins nog voorbij de voormalige schansspringer.

 

Roglic herstelde evenwel bijzonder knap van die mokerslag en reed nog een uitstekend najaar met winst in Luik-Bastenaken-Luik en de eindoverwinning in de Ronde van Spanje.

 

De stemgerechtigden voor de trofee van "Wielrenner van het Jaar" stonden voor een hartverscheurende keuze en riepen beide toppers dan maar uit tot laureaat. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.