"Mathieu en Wout zijn fenomenen, maar de anderen zijn geen pannenkoeken"

Mathieu van der Poel gisteren in Antwerpen.

Mathieu van der Poel is met panache teruggekeerd in het veld. Zaterdag graaide hij in zijn crossdebuut meteen de bloemen mee in Antwerpen. Sven Nys, manager van Telenet Baloise Lions, verwacht een aantrekkelijk restant van het seizoen, met ook onder meer Wout van Aert, Eli Iserbyt en Toon Aerts.

"Mathieu heeft gisteren in Antwerpen ook op mij een heel sterke indruk gemaakt", zei Sven Nys vanmiddag voor de start van de cross in Gavere.

 

"Ik had het wel verwacht dat Mathieu goed uit de verf zou komen met zo'n rondje, dat doet hij heel graag."

 

"Vandaag is het afwachten, want in Gavere krijgen de renners een ander parcours voorgeschoteld, waar ook de lichtgewichten graag hun stempel drukken."

 

"Dan denk ik aan een Eli Iserbyt en Lars van der Haar en ook aan een type als Toon Aerts. Maar we spreken nog altijd over Mathieu van der Poel. Hij dwingt heel veel respect af."

 

"Mathieu is na een gigantisch goed gevoel door de Ronde van Vlaanderen heel goed uit die relatieve rustperiode na het wegseizoen gekomen. Het zal voor hem de komende weken alleen nog maar in stijgende lijn gaan."

 

"Wat niet wil zeggen dat al die andere jongens pannenkoeken zijn. Het zijn jongens die op een heel hoog niveau rondrijden. Want anders moet je ook spreken over pannenkoeken op de weg en pannenkoeken in het mountainbiken en dat moeten we absoluut niet doen."

 

"Het zijn allemaal echte atleten, sowieso. Maar nogmaals: we spreken hier over een echt fenomeen: Mathieu van der Poel. En eigenlijk twee fenomenen, want Wout van Aert mogen we daar ook bijzetten."

Het is niet omdat Mathieu van der Poel een fenomeen is dat we nu moeten zeggen dat al die andere jongens pannenkoeken zijn. Het zijn allemaal jongens die op een heel hoog niveau rondrijden.

Sven Nys

"Een duel met meerdere renners"

Volgend weekend is het in Namen likkebaardend uitkijken naar het duel der grote tenoren: Wout van Aert versus Mathieu van der Poel.

 

Nys: "Ik kijk er naar uit. Zeker! Ik denk dat Wout misschien nog een tikkeltje meer werk heeft richting de overwinning. Dat hebben we de afgelopen weken gezien."

 

"Ik vermoed dat hij in de aanloop naar het WK van volgende maand ook wat meer intensiteit in zijn trainingen zal stoppen."

 

"Namen is een parcours rechttoe rechtaan. Het is wel technisch, maar niet zo technisch als hier bijvoorbeeld in Gavere. En dan komt Wout iets beter tot zijn recht."

 

"Ik kijk dus zeker uit naar het duel, maar met deze belangrijke kanttekening: het zal een duel tussen meer dan twee renners worden, want ik zet er zeker Eli Iserbyt en Toon Aerts ook zeker bij."