Sanne Cant: "Voor eerst dit seizoen voelde ik mij zoals paar jaar geleden"

  Sanne Cant heeft haar beste crossweekend van het seizoen achter de rug. Gisteren in Antwerpen reed ze met de 4e plaats haar beste uitslag, vandaag in de slijtageslag in Gavere eindigde ze 6e. Ze klonk dan ook heel blij voor de microfoon van Sporza: "Het gaat bergop en dat is goed nieuws."

  Cant beleefde enkele lastige maanden en reed op plaatsen rond die we niet van haar gewoon zijn. Maar gisteren zette ze zich tussen de Nederlandse top, vandaag eindigde ze er net achter: "Dat klopt. Maar dit is niet echt mijn parcours."

   

  "Het gevoel is wat telt vandaag en ik voelde mij echt opnieuw zoals een paar jaar geleden. Ik voel echt vooruitgang. Ik had force in de benen en dat gevoel had ik voor het eerst dit seizoen. Dat is plezant."

   

  Over de wereldbeker volgende week in Namen maakt ze zich geen illusies. "Ik denk dat we dat weekend best gewoon niet meetellen", lacht ze. "Namen is heel specifiek. Bergrop rijden vandaag was best oké, maar Namen is nog een heel ander verhaal." 

   

  "Ik ga zonder verwachtingen naar Namen, maar kijk vooral uit naar de kerstperiode."