Gent wint nog maar eens en sluit 1e competitiedeel af zonder nederlaag

  Gent (archieffoto) verloor in deel 1 van de competitie geen enkele keer.

  Gent heeft op de laatste speeldag van de eerste ronde in de Belgian Men Hockey met 0-3 gewonnen van Leopold. De Gentenaren sluiten het eerste deel van de competitie, goed voor 13 wedstrijden, zo af zonder nederlaag.

  Naast leider Gent waren Waterloo Ducks, Orée, Leopold, Dragons, Leuven en Beerschot al zeker van deelname aan de play-offs. 

   

  Racing slaagde er op het nippertje in om zich te plaatsen door met 0-1 te winnen van rechtstreekse concurrent Herakles. Dankzij een doelpunt van Edward Horler in de 8e minuut kwamen de mannen van Craig Fulton op voorsprong. Onder leiding van Tchouk Truyens controleerde Racing het spel en doelman Jeremy Gucassoff deed de rest.

   

  Aan de top van het klassement scoorden Etienne Tynevez, Antoine Kina en Juan Saladino voor Gent tegen Leopold, goed voor een twaalfde overwinning in 13 duels. Alleen de Waterloo Ducks zijn er met een 3-3-gelijkspel in geslaagd punten te ontfutselen van Gent. 

   

  De Ducks beleefden een eenvoudige zondag, door met 9-1 te winnen van rode lantaarn Old Club. Waterloo eindigt tweede met 32 punten. Dat zijn er 2 meer dan Orée, dat met 3-1 won van Daring. 

   

  Leopold staat 4e met 26 punten. De Dragons (23 ptn) zijn 5e na een 0-6-overwinning in Namen, voor Leuven (22 ptn). De Leuvenaren wonnen zondag met 3-1 van Antwerp.   

   

  Herakles (16 ptn), Braxgata (14 ptn), Antwerp (10 ptn), Daring (10 ptn), Namen (4) en Old Club (0 ptn) vallen buiten de top 8. Zij moeten strijden voor het behoud, de laatste 3 teams zakken naar D1.   

   

  Na de winterstop begint de competitie weer op 21 februari. Zowel de 8 kanshebbers op de titel als de onderste 6 ploegen beginnen met de helft van de punten aan het tweede deel van de competitie. Als het aantal punten oneven is, worden ze na de halvering naar beneden afgerond.

  Samenvatting van Namen-Dragons - Beeld Play Sports