Anthony Joshua slaat Bulgaar Poelev knock-out en kijkt nu uit naar Tyson Fury

  De Bulgaar Koebrat Poelev (l) hield het 9 ronden vol tegen de Brit Anthony Joshua (r).

  Zwaargewicht Anthony Joshua heeft zijn wereldtitels in de WBA, WBO, IBF en IBO met succes verlengd. De Brit telde de Bulgaar Koebrat Poelev uit met een knock-out in de 9e ronde. De 31-jarige Joshua - en met hem de hele bokswereld - kijkt nu reikhalzend uit naar een duel met Tyson Fury. Zijn 32-jarige landgenoot is de regerende WBC-kampioen. 

  Joshua domineerde het grootste deel van de titelkamp in Londen en lag steeds voor. Vanaf de 3e ronde ging de Brit voluit in de aanval, Poelev ging 2 keer neer. Maar de Bulgaar lachte een keer en hield vol. Met zijn linkse jab, zijn grotere reikwijdte en herhaalde uppercuts was er evenwel geen houden aan Joshua. In de 9e ronde was het titelgevecht over en uit. 

   

  De kamp was aanvankelijk gepland voor oktober 2017 in Cardiff, maar door een blessure moest Poelev toen verstek laten gaan. Er stond een nieuwe poging gepland in juni van dit jaar, maar die kamp moest vanwege het coronavirus uitgesteld worden naar gisteren.

   

  Niet in de grote O2 Arena, maar in de kleinere SSE/Wembley Arena. Een 1.000 fans waren toegelaten, onder wie de Amerikaan Floyd Mayweather, de ongeslagen bokslegende.

   

  Joshua won een 24e keer op 25 profkampen, een 22e keer met knock-out. Alleen vorig jaar in juni zorgde de Amerikaan Andy Ruiz voor een verrassing van formaat in Madison Square Garden in New York. (lees voort onder foto)

  Een jaar geleden pakte Joshua in de rematch zijn titels terug in Saudi-Arabië. Poelev kon een kamp met Fury nog in de weg staan, maar de 39-jarige Bulgaar vormde geen hinderpaal. Het was nog maar de 2e nederlaag voor de Bulgaar, na in 2014 tegen Vladimir Klitsjko te zijn aangelopen.

  "Fury, waar ben je?" krijgt antwoord: "Ik sla je neer in 3 ronden"

  Bokspromotor Eddie Hearn sloot al een contract voor een treffen met Fury, The Gipsy King. De flamboyante Fury pakte in februari de WBC-gordel af van de Amerikaan Deontay Wilder, die hij zo zijn 1e nederlaag in 44 kampen aansmeerde. Promotor Hearn kietelde Fury alvast met een tweet: "We kunnen hem niet taggen, omdat we nog steeds geblokkeerd zijn."

   

  Maar Fury reageerde bijna meteen met een filmpje op Twitter: "Get it on. Ik wil die kamp en ik zal je in 3 ronden neerslaan, net zoals "The Bronze Bomber" (Wilder, red)."

  Tweets over Joshua-Poelev:

  Mayweather greets Joshua