Geen breuk voor pechvogel Verschaeren, maar wel 4 tot 6 weken out

Verschaeren houdt een spier- en ligamentletsel over aan de wedstrijd tegen Genk.

Yari Verschaeren komt dit jaar niet meer in actie voor Anderlecht. De middenvelder viel gisteren uit in de topper tegen Genk met een enkelblessure en is wellicht 4 tot 6 weken out.

Na een halfuur in de topper tussen Anderlecht en Genk ging Yari Verschaeren neer. Het bleek al snel ernstig te zijn en de 19-jarige middenvelder werd wat later geëmotioneerd afgevoerd op een brancard. 

 

Even werd er gevreesd voor een kuitbeenbreuk, maar vandaag kwam Anderlecht met een milder verdict naar buiten. "Verschaeren onderging extra medische onderzoeken. Bij die onderzoeken werd geen breuk vastgesteld, wel een spier- en ligamentletsel."

 

"De medische staf zal Yari de komende dagen nauwgezet opvolgen, maar rekent in eerste instantie op een inactiviteit van 4 à 6 weken." Verschaeren zal zo pas na de winterstop opnieuw in actie kunnen komen voor paars-wit.