Ga naar de inhoud

Kevin De Bruyne wordt niet de FIFA Speler van het Jaar

 vr 11 december 2020 17:46

Kevin De Bruyne heeft de laatste drie genomineerden niet gehaald in de strijd om de trofee voor FIFA Speler van het Jaar. Robert Lewandowski, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo blijven over.

De winnaar van de trofee wordt volgende week bekendgemaakt tijdens een virtuele ceremonie. Usual suspects Messi en Ronaldo zijn dit jaar niet de topfavoriet, wel Bayern-spits Robert Lewandowski.

 

Vorig jaar won Messi voor Virgil van Dijk en Ronaldo. Eden Hazard eindigde toen als 8e. In 2018, toen Luka Modric won, was Hazard 7e en De Bruyne 8e.  

 

Thibaut Courtois behoorde aanvankelijk tot de genomineerden voor Beste Doelman van het Jaar, maar ook hij haalde de laatste drie niet. De keuze gaat in die categorie tussen Alisson Becker, Manuel Neuer en Jan Oblak.  

 

De winnaar wordt gekozen door een jury bestaande uit alle bondscoaches, de aanvoerders van de nationale ploegen, een handvol voetbaljournalisten en de fans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.