Ga naar de inhoud

Dyn. Dresden verkoopt meer dan 30.000 “fictieve” tickets voor bekermatch: "Verrückt"

Ook in 2012 organiseerde de club al eens een gelijkaardige actie.

In de DFB-Pokal, de Duitse bekercompetitie, is door de coronamaatregelen geen publiek toegelaten. Toch verkoopt derdeklasser Dynamo Dresden sinds deze week symbolische tickets om het inkomstenverlies in te perken. De actie is een groot succes.

De wedstrijd tussen derdeklasser Dynamo Dresden en tweedeklasser SV Darmstadt 98 staat gepland op 22 december. Het gaat om een match uit de tweede ronde van de Duitse beker. 

 

Om de financiële schade te beperken startte de club met de verkoop van zogenaamde "spooktickets".  Deze kaartjes geven geen toegang tot het stadion, maar zijn een symbolische uiting van solidariteit met de club. Ze worden verkocht aan 5 euro per stuk. 

 

Op enkele dagen tijd zijn er al meer dan 30.000 van deze spooktickets verkocht.  Door deze verkoopcijfers is het DDV-stadion, dat een capaciteit heeft van 32.000 plaatsen, zo goed als "uitverkocht." 

 

De club liet  al weten niet te zullen stoppen met de actie, waardoor het aantal verkochte tickets nog verder kan stijgen. 

Het is gewoon sensationeel.

Coach Markus Kauczinski

Markus Kauczinski, de coach van Dynamo Dresden, reageert zeer enthousiast op het verloop van deze actie. "Het is gewoon sensationeel. Nu we elkaar niet kunnen zien zoals we zouden willen, is dit een geweldige uiting van de solidariteit van onze fans."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet de eerste keer

De club uit Dresden is overigens niet aan zijn proefstuk toe wat betreft de verkoop van spookkaartjes. In 2012 verkocht de club ook al eens 41.738 "ficitieve" tickets voor de competitiewedstrijd tegen FC Ingolstadt. 

 

De club moest destijds als straf een wedstrijd achter gesloten deuren afwerken.  Dit aantal uit 2012, dat toen voorpaginanieuws was in veel Duitse kranten, lijkt nu dus mogelijk te zullen gaan sneuvelen. 

 

Acht jaar geleden verzamelden heel wat supporters buiten aan het stadion om er de wedstrijd te volgen, maar in coronatijden is dat uit den boze. 

 

Dynamo Dresden was een van de meest succesvolle voetbalclubs in de DDR. Ze kroonden zich hier 8 keer tot landskampioen. Na de Duitse hereenmaking schippert de club al jaren tussen het tweede en derde niveau in Duitsland. Vorig seizoen degradeerde het naar de derde divisie. (lees voort onder foto)

In april 182.000 toeschouwers voor Lokomotive Leipzig

Supportersacties om de club te steunen tijdens deze financieel moeilijke coronamaanden komen in Duitsland vaker voor. In maart verkocht vierdeklasser Lokomotive Leipzig meer dan 180.000 tickets voor een fictieve wedstijd tegen een “onzichtbare tegenstander”.