VIDEO: Maak kennis met de "onorthodoxe" Antwerp-doelman Alireza Beiranvand

  Alireza Beiranvand.

  Antwerp-coach Ivan Leko koos tegen Tottenham voor de Iraanse doelman Alireza Beiranvand in doel, in plaats van Jean Butez. Beiranvand speelde een verdienstelijke partij, maar viel vooral op door zijn onorthodoxe stijl. 

  Alireza Beiranvand mocht tegen Tottenham in de Europa League voor de eerste keer plaatsnemen tussen de Antwerpse palen. De Iraanse doelman moest zich twee keer omdraaien, maar mocht toch tevreden terugblikken op zijn partij.

   

  Tijdens de uitzending beschreef commentator Filip Joos de doelman al als "onorthodox". Ook Gert Verheyen was diezelfde mening toegedaan in onze Facebook Live.

   

  "Ik vind hem een beetje onorthodox, een speciaal figuur. Maar zijn reddingen waren in orde. Ik vond dat hij op de vrije trap van Bale niet veel anders kon doen. Het ziet er altijd een beetje onnozel uit natuurlijk als je die bal niet wegkrijgt."

   

  "Of hij Butez uit doel heeft gekregen? Dat is iets anders. Ik weet niet wat de bedoeling was van Leko om hem op te stellen. Oké, Butez maakte een fout tegen Genk, maar of dat de reden is waarom Leko ontevreden zou zijn over hem, dat denk ik niet."

  De vrije trap van Bale en de redding van Beiranvand

  Cultfiguur met lange worp als handelsmerk

  Waarom viel Beiranvand zijn onorthodoxe stijl dan juist op? De Iraanse doelman staat al langer bekend om zijn enorm lange uitworpen en zijn spectaculaire reddingen.

   

  Daarnaast heeft de Iraanse international ook een opmerkelijke achtergrond. Beiranvand liep in zijn tienerjaren weg van huis, waar hij in een nomadenfamilie woonde, en verhuisde om zijn droom om profvoetballer te worden te vervullen. Hij was zelfs een tijd dakloos en werkte als straatveger.

   

  Uiteindelijk maakte hij het dan toch als doelman en werd hij al meermaals opgeroepen voor de Iraanse nationale ploeg. Daar keek hij onder meer het Portugal van Cristiano Ronaldo al in de ogen Op het WK van 2018 stopte hij een penalty van de Portugese sterspeler.

  De prestatie van Beiranvand werd tijdens de rust van Tottenham-Antwerp besproken

  Op YouTube is Beiranvand alvast een cultheld met zijn lange worpen en reddingen

  Beiranvand stopt de penalty van Ronaldo in 2018