Aalst betaalt leergeld in CL volleybal: "Hier komen we sterker uit"

  Aalst kreeg gisteravond in de Champions League een forse tik van Belchatow en verwacht wordt dat dat vanavond tegen Kedzierzyn niet anders zal zijn. Toch ziet CEO Pascal Debels op lange termijn alleen maar positieve gevolgen.

  "Toen ik gisteren naar de livestream op Sporza aan het kijken was, kwam het bij mij toch ook hard aan", geeft Pascal Debels toe. "Op het veld zal het voor die jongens ook niet plezant geweest zijn. Maar achteraf mogen ze blij zijn dat ze op die jonge leeftijd op zo'n hoog niveau hebben kunnen spelen."

   

  "Ik onthoud vooral de woorden van commentator Marc Willems: "Bij Aalst staat de toekomst van het Belgische volleybal op het veld." Dit is een zeer goeie leerschool. Deze jongens dromen allemaal van de Italiaanse of Poolse competitie en hier krijgen ze een unieke kans om zich te tonen."

   

  Debels vreest dat Aalst ook tegen Kedzierzyn niet veel in de pap te brokkelen zal hebben. "Kedzierzyn is nog iets beter dan Belchatow, vrees ik." 

   

  "Een afstraffing? Natuurlijk kunnen het pijnlijke cijfers worden, maar de jongens mogen de moed er niet door laten zakken of plots gaan denken dat ze niet kunnen volleyballen. Ook al krijgen ze slaag, dan moeten ze er nog van proberen te genieten."

  "Dit is een unieke leerschool, dit nemen ze ons niet af"

  Aalst heeft met zijn jonge groep een langetermijnproject op poten gezet. Toch wil het ook de korte termijn niet uit het oog verliezen. "Eigenlijk is de competitiematch van zondag even belangrijk, want we strijden nog volop voor een plek in Play-off I."

   

  "We spelen 5 matchen in 1 week en dat heeft natuurlijk een sportieve impact. Maar ik ben ervan overtuigd dat we er op langere termijn beter zullen uitkomen."

   

  "Dat is ook waarom we erop stonden om in de Champions League aan te treden, ook al maakte ook Maaseik aanspraak op dat ticket. "Wat heeft Aalst in de CL te zoeken?", hoorde je wel eens."

   

  "Ook al hebben we misschien niet het potentieel van deze tegenstanders, dat is geen excuus om deze kans niet te grijpen. Dat is een unieke leerschool, dat nemen ze ons niet af."

  Volg vanavond de match tegen Kedzierzyn met livestream