Rode Duivels sluiten ook 2020 af als nummer 1 van de wereld

  De Belgen staan al meer dan twee jaar ononderbroken aan kop van de FIFA-ranking.

  Ook in 2020 eindigen de Rode Duivels als nummer 1 op de wereldranking van de FIFA. De Belgen, die al meer dan twee jaar onafgebroken aan kop staan, eindigen zo al voor de vierde keer als "Team van het Jaar".

  In het nieuwe klassement behoudt België (1.780 punten) 25 punten voorsprong op wereldkampioen Frankrijk (1.755). Brazilië (1.743) is derde. Engeland en Portugal vervolledigen de top vijf. Daarna volgen Spanje, Argentinië, Uruguay, Mexico en Italië.   

   

  Het land dat op het einde van het kalenderjaar de eerste plaats inneemt, wordt door de FIFA aangeduid als Team van het Jaar. Die eer valt België nu al voor de vierde keer te beurt, na 2015, 2018 en 2019. Alleen Brazilië (12) en Spanje (6) stonden op het eind van een kalenderjaar vaker bovenin.   

   

  De Duivels staan sinds 20 september 2018 nu al meer dan twee jaar onafgebroken op de eerste plaats van de FIFA-ranking. Van november 2015 tot maart 2016 viel die eer hen ook al eens te beurt. Slechts drie landen stonden ooit nog langer op nummer één. 

   

  Als de Belgen tot het uitgestelde EK van volgend jaar op de eerste plaats blijven, wippen ze zelfs over Duitsland dat in totaal al 1148 dagen aan kop stond. Brazilië (4699 dagen aan kop) en Spanje (1959 dagen) vormen de onbedreigde top twee.