Corona smeert MLS monsterverlies van 1 miljard dollar aan in 2020

  In juli werd het MLS-seizoen hervat in een speciaal "MLS is back"-toernooi.

  De Amerikaanse Major League Soccer (MLS) heeft dit jaar in vergelijking met 2019 ongeveer een miljard dollar verlies geleden vanwege de coronacrisis.  "De verliezen zijn dramatisch", luidt het.

  "De clubs moeten zo rigoureus mogelijk omgaan met hun financiën", vertelt MLS-commissaris Don Garber. "We zullen ons moeten aanpassen, dat is de realiteit wanneer je een profsportcompetitie leidt tijdens een pandemie."

   

  "Ik hoop dat 2021 beter zal zijn dan 2020, want ik weet niet of we twee opeenvolgende jaren met zo'n economische impact aankunnen", aldus Garber.

   

  De MLS ontsloeg 20 procent van zijn werknemers, ook bij de clubs vielen ettelijke ontslagen en de spelers aanvaardden een salarisreductie van vijf procent.   

   

  Nu de langverwachte coronavaccins op komst zijn, is er volgens de MLS-commissaris nog geen garantie dat de supporters in 2021 opnieuw toegelaten zullen worden in de stadions.

  Pakken Seattle Sounders zaterdag 3e MLS-titel?

  Het kampioenschap, begin maart na twee speeldagen stopgezet omwille van de coronacrisis, werd in augustus hervat in een "MLS is Back"-toernooi achter gesloten deuren in Disney World (Florida). 


  De resultaten van de groepsmatchen van dat toernooi telden mee voor het reguliere seizoen. Eind november vonden de playoffs plaats en komende zaterdag volgt de finale tussen regerend kampioen Seattle Sounders en Columbus Crew.