KV Mechelen-goudhaantje Aster Vranckx (18) voetbalt volgend seizoen voor Wolfsburg

  Aster Vranckx zoekt na dit seizoen andere oorden op.

  Aster Vranckx heeft zijn transfer te pakken. De talentvolle middenvelder doet het seizoen nog uit bij KV Mechelen, maar trekt volgend seizoen het shirt van Wolfsburg aan. De club van Koen Casteels staat na 10 speeldagen op de 5e plaats in de Bundesliga. "Hun project sprak me meteen aan", reageert de aanwinst.

  Aster Vranckx brak vorig seizoen helemaal door bij de A-ploeg van KV Mechelen. De sierlijke middenvelder had vooral in de weken net voor de coronabreak een basisplaats te pakken bij KVM, dat het geamputeerde seizoen afsloot op de 6e plaats.

   

  Vranckx belandde in heel wat scoutingsboekjes en er werd afgelopen zomer stevig aan zijn mouw getrokken. KV Mechelen hield het been stijf, maar de toekomst van de jeugdinternational ligt na volgend seizoen niet meer in het AFAS-stadion.

   

  De 18-jarige Vranckx doet het seizoen nog uit bij KV Mechelen, maar gaat vanaf 2021-2022 aan de slag bij Wolfsburg. De Duitse subtopper bekleedt na 10 speeldagen de 5e plaats in de Bundesliga. Het volgt op 5 punten van leider Bayern München.

   

  Bij Wolfsburg zal Vranckx doelman en Rode Duivel Koen Casteels tegen het lijf lopen. De Belgische inbreng wordt er dus weer wat groter nadat de voorbije jaren ook onder meer Kevin De Bruyne, Landry Dimata, Divock Origi en wijlen Junior Malanda er de revue passeerden. 

  Vranckx: "Wolfsburg heeft een plan met mij"

  "KV Mechelen geeft geen details over de exacte cijfers, maar als totale transferbedrag gaat dit over de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis. Aster zal het huidige seizoen uitdoen bij KV Mechelen. De club bedong ook een aanzienlijk percentage op een latere doorverkoop", kondigt KVM de transfer aan.

   

  "Het project van Wolfsburg sprak mij meteen aan", reageert Vranckx op zijn transfer. "Ze hebben een plan met mij. Mijn interesse was gewekt vanaf de eerste seconde. Veel spelers die nu aan de top spelen, zijn bij Wolfsburg gepasseerd."

   

  "Ik ben blij dat alles rond is nu. Maar de fans hier mogen gerust zijn. Ik ga mij voor de volle 100% focussen op de wedstrijden met KV Mechelen en mij zonder kopzorgen inzetten tot het einde van dit seizoen.”

  Reacties van KV Mechelen: "Wolfsburg zal niet zijn eindbestemming zijn"

  • Gert Van Dyck (directeur KV Mechelen): "Wolfsburg was snel concreet, al lag er nog veel marge tussen hun aanvankelijke aanbod en wat we voor ogen hadden. Idealiter zou Aster het seizoen hier uitdoen. Ten tweede moest de transfersom uitzonderlijk zijn én tot slot wilden we een stevig percentage op een latere doorverkoop door Wolfsburg, omdat we stellig geloven dat Aster het als voetballer nog ver kan schoppen. Wij zullen hierdoor zijn grootste supporter zijn, ook al dragen de toekomstige kleuren niet direct onze onmiddellijke voorkeur."
  • Frank Lagast (CEO KV Mechelen): "Langs de ene kant zie je nooit graag een speler als Aster vertrekken, zowel qua spelstijl als qua mentaliteit past hij bij Malinwa. Anderzijds zijn we trots dat een speler uit onze eigen jeugd weldra vertrekt naar een Duitse topper. Het bewijst dat spelen voor de jeugd van KV Mechelen een mooi begin kan zijn van een internationale carrière. Financieel is zo'n transfer uiteraard een serieuze opsteker in deze coronatijden zonder supporters in het stadion."
  • Tom Caluwé (sportief directeur): "Puur sportief gezien is dit uiteraard een aderlating. We hebben Aster de kans gegeven op erg jonge leeftijd en hij heeft deze kans met beide handen gegrepen. Aster is een nuchtere jongen die zeer goed weet wat hij wil. Door dit akkoord zal de rust rond zijn persoon terugkeren en kan hij zich de rest van het seizoen volop focussen op de wedstrijden van KV Mechelen. Ik ben er van overtuigd dat VFL Wolfsburg een goede club is voor de ontwikkeling van Aster als voetballer en durf er van uit te gaan dat dit niet zijn eindbestemming zal zijn."