Ga naar de inhoud

STVV-voorzitter: "We hebben de zaak Propere Handen uitvoerig besproken"

Peter Maes moet STVV redden van de degradatie.

Voor het eerst sinds de hele zaak Propere Handen zien we Peter Maes weer aan de slag op het hoogste niveau in het Belgische voetbal. Maes moet het noodlijdende STVV redden van degradatie. "Op deze kans heb ik heel lang gewacht, na al het extrasportieve", vertelt Maes bij Sporza.

Maes: "Hoop Propere Handen-verhaal na vandaag af te sluiten"

In de hele zaak Propere Handen kwam ook de naam van Peter Maes naar boven. Hij werd in verdenking gesteld van witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie. Op de persconferentie ging Peter Maes niet al te diep in op het fragiele onderwerp en gaf hij de schrijvende pers nog een veeg uit de pan.

 

"Daar wil ik heel weinig over zeggen, ik laat dat over aan het gerecht. Ik zie dat een bepaald deel van de schrijvende pers nog altijd alle moeite doet om dat naar boven te halen. Ik hoop dat we dat vandaag kunnen afsluiten, zodat ik me volledig kan focussen op het sportieve", klonk het.

 

Nadien kwam de nieuwe STVV-coach er nog even op terug. "Op deze kans heb ik heel lang gewacht. Al het extrasportieve heeft natuurlijk heel wat invloed gehad, ik kwam niet meer aan de bak hier in België."

 

"Ook al is er niets extrasportief aan de hand, is het voor een nieuwe coach altijd opnieuw beginnen", gaat Maes voort. "Of ik op wraak zin? Wraak is een slechte boodschap. Ik ben niet van plan om mee te blijven hameren op het hele Propere Handen-verhaal."

 

"Maar je moet ermee leren leven", weet Maes. "Ik geef het een plaatsje en ik ben blij dat ik aan het werk ben. Ik veronderstel dat iedereen, ik ook, nu wel gewoon wil dat ik werk. Alles wat er in het verleden is gebeurd, daar leren we uit. Nu kijken we vooruit."

STVV-voorzitter Meekers: "Wie zonder zonde is werpe de eerste steen."

STVV-voorzitter David Meekers is tevreden met de aanstelling van zijn nieuwe coach. "Ik ben al eerder dan dit weekend supporter van Peter Maes", zegt Meekers. "Zijn duidelijke stijl - hij heeft het hart op de tong - is nu wat we nodig hebben."

 

Heeft Meekers bij de Japanse eigenaars van de club een woordje uitleg moeten geven over de achtergrond van Maes? "Dat is natuurlijk aan bod gekomen. Ik heb het gekaderd en uitgelegd. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen."

 

"Wij zijn een sportclub. We kijken naar de persoon, de trainer. Voor ons is dat geen probleem. In de Raad van Bestuur hebben we die zaken besproken en iedereen was dezelfde mening toegedaan."

 

De rol van Peter Maes in Propere Handen draaide rond financiële zaken. Meekers, zelf accountant, sprak erover met Maes. "We hebben dat zondagvoormiddag uitvoerig besproken."

 

"Peter Maes wordt nu bijna als de grote man in die zaak naar voren gebracht door verschillende media. Ik denk dat er nog wel andere personen en clubs in die zaak betrokken waren."

Ik denk dat zowel STVV als Peter toe zijn aan sportieve rehabilitatie

David Meekers

"Peter heeft duidelijk uitgelegd waarover het gaat en we hebben er samen conclusies uit getrokken. We zijn er zeker van dat hij het sportief zal waarmaken, op al de rest hebben we geen vat."

 

"Vorig jaar heeft hij bij Lommel in de schaduw schitterend werk geleverd. Nu kan hij dat hopelijk herhalen. Ik denk dat zowel STVV als Peter toe zijn aan sportieve rehabilitatie", aldus Meekers.

Maes en Meekers in het middagjournaal: