Hulk (34) verlaat na 4 jaar Shanghai SIPG in onmin

  De Braziliaanse aanvaller Hulk gaat na 4 seizoenen in dienst van de Chinese topclub Shanghai SIPG andere lucht opsnuiven. Dat bevestigde hij na de verloren 1/8e finale in de Aziatische Champions League tegen het Vissel Kobe van Thomas Vermaelen.

  De 34-jarige Hulk - in het echt Givanildo Vieira de Souza genaamd - werd in 2016 voor ruim 40 miljoen euro door Shanghai weggekocht bij Zenit Sint-Petersburg. De spits verdiende in China elk jaar zo'n 15 miljoen euro. Zijn contract loopt er deze maand af.

   

  "Vandaag zeg ik vaarwel tegen Shanghai SIPG, een ploeg die mij altijd een thuisgevoel heeft gegeven", zei Hulk, die geen deel uitmaakte van de selectie die in Doha met 2-0 verloor van Vissel Kobe, waar Thomas Vermaelen de hele match speelde.

   

  Hulk lag bij zijn Chinese werkgever overhoop met zijn coach, de Portugees Vitor Pereira. Vorige maand kwam het in de kleedkamer na een verloren wedstrijd tot een hoogoplopende discussie tussen beide mannen.

   

  In 2018 was Hulk nog aanvoerder van de ploeg die de Chinese titel veroverde.