Geen Olympische, wel Paralympische Spelen voor Franse pistier

  Corentin Ermenault gooit het over een andere boeg.

  De Franse baanwielrenner Corentin Ermenault mag deze zomer dan toch afzakken naar Tokio, maar niet voor de Olympische Spelen, wel voor de Paralympische Spelen. Hij gaat een slechtziende begeleiden op de tandem.

  Ermenault was dit seizoen nog goed voor een bronzen WK-medaille in de achtervolging, maar hij greep naast een olympisch ticket. Hij had een zomers tripje naar Tokio al uit zijn hoofd gezet, tot de bondscoach van de paralympische ploeg hem opbelde.

   

  De tweevoudige Europese kampioen op de achtervolging gaat Alexandre Lloveras, een slechtziende, begeleiden op de tandem op de Paralympische Spelen. Samen werken ze drie proeven af: de paralympische wegrit, de tijdrit en de achtervolging op de piste.

   

  "Dit wordt een hele mooie ervaring", zegt Ermenault. "Ik ben zeer gemotiveerd. Dit is geen persoonlijk project, maar draait om een andere atleet. Ik ga dus alles uit de kast halen."