Hoe is het nog met Yassine El Ghanassy? "Sinds enkele maanden train ik weer"

  El Ghanassy liet mooie dingen zien bij AA Gent.

  Hoe zou het nog zijn met Yassine El Ghanassy (30)? Ooit maakte hij het mooie weer op de Belgische voetbalvelden, nu is de flankaanvaller alweer een tijdje uit beeld verdwenen. "Mijn vader is overleden en ik stopte met voetbal, maar ik ben ontwaakt bij de geboorte van mijn kind", doet El Ghanassy zijn verhaal bij Eleven Sports.

  "Ik ben gestopt met voetballen toen mijn papa stierf"

  Rechtenhouder Eleven Sports strikte ex-ploegmaats en goeie vrienden Ilombe Mboyo (Kortrijk) en Yassine El Ghanassy voor een dubbelinterview. 

   

  Van die laatste hebben we al heel lang niets meer gehoord. El Ghanassy, in 2011 heel even Rode Duivel, zit al meer dan een jaar zonder club. 

   

  "Vorig jaar is mijn papa overleden en mijn hoofd stond toen niet naar voetbal", legt hij uit. "Op dat moment ben ik gestopt met voetballen. Het heeft maanden geduurd vooraleer ik besefte dat mijn vader er niet meer was."

   

  "Dat was een heel moeilijke periode, maar stilaan trek ik me weer op gang. Een halfjaar geleden is mijn kind geboren en toen ben ik ontwaakt."

  Ik ben ontwaakt door de geboorte van mijn kind.

  Yassine El Ghanassy

  "Ik train weer en hopelijk leidt het ergens naar"

  Yassine El Ghanassy is natuurlijk geen onbeschreven blad in de Belgische competitie. Hij ontbolsterde helemaal bij AA Gent, maar daarna was hij een tijdje op de dool. 


  Bij zijn passage bij KV Oostende enkele jaren later groeide El Ghanassy opnieuw naar zijn beste vorm toe. Hij werd uiteindelijk verkocht aan Nantes, maar dat avontuur mislukte. Nu hoopt de inmiddels 30-jarige El Ghanassy ergens nog een kans te krijgen. 

   

  "Ik ben al enkele maanden weer aan het trainen en hopelijk zal dat ergens toe leiden", zegt hij. "Hopelijk kan mijn zoon me op een dag nog zien spelen en wil hij dan in mijn voetsporen treden."

  Ik weet dat ik fouten heb gemaakt, dat aanvaard ik ook.

  Yassine El Ghanassy

  "Ik heb van een paar dingen wel een beetje spijt. Ik weet dat ik fouten heb gemaakt. Dat aanvaard ik ook, maar er zijn ook dingen waar ik niet zelf voor gekozen hebben. Er is niet altijd alles gedaan om mij goed te omringen."


  "Toen ik bijvoorbeeld top speelde bij Gent, waarom hebben ze mij toen niet verkocht? Ze bleven altijd meer geld vragen. Dat was zwaar mentaal, ik heb hoogtes en laagtes gekend."

  El Ghanassy in 2011 in het shirt van de Buffalo's.

  Mboyo: "Snap niet dat hij geen kans meer krijgt"

  "Ik begrijp  niet dat een speler van zijn kaliber geen kans meer krijgt", zegt Mboyo. "Clubs hebben schrik om een vrije speler aan te trekken. Ook als je al een bepaalde leeftijd hebt, zijn ze bang."

   

  "Ze willen geld verdienen aan jonge spelers, maar het is belangrijk dat ze omringd worden door mannen met ervaring. Ik heb vertrouwen in Yassine, we zijn baas over ons eigen lot."