Ga naar de inhoud

Carrièreswitch: Jackson Martinez stopt met voetballen en wordt rapper

Jackson Martinez kon nooit doorbreken bij Atletico Madrid.

De Colombiaanse aanvaller Jackson Martinez hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. Hij kan zich nu volledig richten op zijn carrière als hiphopartiest. 

Jackson Martinez gooide vooral bij FC Porto hoge ogen: in drie seizoenen zette hij maar liefst 93 doelpunten op zijn teller. Het leverde de Colombiaan een transfer naar Atletico Madrid op, maar hij kon Mario Mandzukic niet doen vergeten in de Spaanse hoofdstad. 

 

Na zijn mislukte doortocht in Madrid probeerde Martinez het nog bij het Chinese Guangzhou Evergrande en het Portugese Portimonense, maar voor de topclubs kwam de aanvaller niet meer in aanmerking. Sinds augustus zat hij zonder club.

 

Martinez probeert nu niet meer op het veld te scoren, maar wel in de muziekindustrie. Als christelijke rapper bracht hij dit jaar zijn eerste album uit.