"Mathieu van der Poel zal bij z'n rentree in het veld meteen meedoen voor de zege"

  Mathieu van der Poel op zijn vertrouwde crossfiets.

  Zaterdag in de Scheldecross is het zover, dan duikt wereldkampioen Mathieu van der Poel (25) voor het eerst dit seizoen in het veld. Uiteraard liggen de verwachtingen hoog. "Mathieu zal er veel zin in hebben", waarschuwt zijn vader Adrie.

  Vader Adrie van der Poel: "Mathieu heeft een goed gevoel"

  Ronde van Vlaanderen-winnaar Mathieu van der Poel vertoeft momenteel nog in Benicassim (Spanje), later deze week keert hij terug naar het koudere België voor zijn eerste cross van het seizoen. Zaterdag start hij in de Scheldecross. Vader Adrie heeft alle vertrouwen in de rentree van zijn jongste zoon.

   

  "Ik ga ervan uit dat hij meteen meedoet voor de overwinning", vertelt hij bij Sporza. "Hij zit goed in zijn vel en is met een goed gevoel op stage vertrokken. In principe kom je dan met een nog beter gevoel terug. Mathieu zal er sowieso veel zin in hebben."

   

  "Na zijn val in de Driedaagse Brugge-De Panne heeft hij zijn rust gepakt en zich goed kunnen voorbereiden. De puntjes op de i zetten, dat doet hij nu nog niet, dat zou iets te vroeg zijn. Maar ik ga ervan uit dat hij vooraan mee zal doen."

  Mathieu is met een goed gevoel op stage vertrokken en normaal kom je dan met een nog beter gevoel terug.

  Adrie van der Poel

  Manager Philip Roodhooft: "Verwachtingen liggen niet gigantisch hoog"

  Philip Roodhooft, manager van Van der Poels team Alpecin-Fenix, is iets voorzichtiger. Nochtans won Van der Poel vorig jaar meteen bij zijn terugkeer.

   

  "Toch liggen de verwachtingen niet gigantisch hoog, want het wegseizoen heeft lang geduurd", verklaart Roodhooft. "Uiteraard weten we wel dat Mathieu vanaf de eerste wedstrijd mee zal doen voor het podium."

   

  "Het kan wel, de overwinning. Zeg nooit nooit. Hij zal zeker niet weggereden worden. Maar winnen zal niet evident zijn, als je ziet hoe Iserbyt bijvoorbeeld rondrijdt. En het parcours in Antwerpen ligt iemand als Belgisch kampioen Laurens Sweeck ook heel goed."

  Winnen is geen evidente zaak met hoe Eli Iserbyt nu rondrijdt.

  Philip Roodhooft

  "Of het niveau in het veld omhoog is gegaan? Dat kun je pas inschatten als Mathieu en Wout op topniveau zijn. Maar voor een stuk is het een overbodige vraag. De renners zorgen nu voor spanning en globaal gezien ligt het niveau gewoon hoog."

  En wat denkt de concurrentie?

  • Eli Iserbyt: "Ik denk dat Mathieu misschien nog net iets straffer zal terugkeren dan Wout. Dat is hij ook verplicht aan zijn WK-trui. Mathieu kan meteen winnen, hij begint wat later aan zijn seizoen en dat zal met een reden zijn. Als hij meedoet, kunnen we geen tactische steekspelletjes meer spelen met onze ploeg, want hij reageert op alles."
  • Michael Vanthourenhout: "We moeten blijven koersen zoals we nu doen. Ik denk persoonlijk niet dat Mathieu in zijn eerste cross al super zal zijn. We zullen wel zien waar we uitkomen."

  De Scheldecross met de rentree van Mathieu van der Poel is zaterdag live te bekijken in Sporza op Eén.

  programma Mathieu van der Poel
  datum veldrit klassement
  12/12 Scheldecross in Antwerpen X²O-trofee
  20/12 Citadelcross in Namen Wereldbeker
  23/12 Cyclocross in Herentals X²O-trofee
  30/12 Ereprijs Paul Herygers in Bredene Ethias Cross
  01/01 GP Sven Nys in Baal X²O-trofee
  09/01 NK in Zaltbommel -
  23/01 Flandriencross in Hamme X²O-trofee
  31/01 WK in Oostende -