Team van Tour-winnaar Tadej Pogacar krijgt coronavaccin op trainingskamp

  UAE Team Emirates is de ploeg van Tour-winnaar Tadej Pogacar.

  De renners van UAE Team Emirates zullen in januari tijdens een trainingskamp in de Emiraten gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Dat heeft teammanager Mauro Gianetti verteld in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

  Mauro Gianetti, ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en Amstel Gold Race, was zelf een van de proefpersonen voor het vaccin SinoPharm. Dat werd in China ontwikkeld en een deel van de testen vond in de Verenigde Arabische Emiraten plaats.

   

  "Ik was een van de 30.000 vrijwilligers in Abu Dhabi die het nieuwe SinoPharm vaccin testten. Ik kreeg twee dosissen en had geen bijwerkingen", legt de Zwitser uit in La Gazzetta.

   

  "Het bevindt zich vandaag in testfase drie. Er is nog geen officiële toelating, maar die laat niet lang meer op zich wachten. Ze voorzien in 2021 een miljard dosissen te verdelen. In januari willen wij de renners en staf vaccineren."

   

  Volgens Gianetti heeft hij voldoende dosissen om de 28 renners en zowat 100 stafleden te vaccineren, al benadrukt hij dat niemand verplicht zal worden. "Het is een persoonlijke keuze", klinkt het.

   

  UAE Team Emirates werd dit jaar getroffen door verschillende coronagevallen. Het virus kreeg onder meer topsprinter Fernando Gaviria te pakken. Ook Tour-winnaar Tadej Pogacar moest in quarantaine, terwijl ploegosteopaat Dario Marini 9 dagen op intensieve verzorging lag.

   

  "Dit zal onze relatie met de buitenwereld helemaal veranderen", gelooft Gianetti. "Als ploeg werden wij in februari hard geraakt door het coronavirus. We weten welke nachtmerrie het is om het virus door te maken."