Ga naar de inhoud

Cavendish brengt eigen sponsors mee naar DQT, Lefevere: "Zei hem dat ik geen euro meer had"

Mark Cavendish keert weer terug naar het vertrouwde Deceuninck-Quick Step van Patrick Lefevere. De Britse spurter brengt zijn eigen sponsors mee naar het team van Lefevere. "Ik zei hem dat ik geen euro meer had, dat het budget op was."

Lefevere: "Ik zei Mark dat ik geen euro meer had"

Even leek het erop dat de wielercarrière van Mark Cavendish erop zat. Na een anticlimax bij Bahrain-McLaren ging de Britse sprinter alsnog op zoek naar een nieuw team. Oude liefde Deceuninck-Quick Step kwam al snel naar boven. Maar dat bleek allemaal niet zo makkelijk.

 

In een interview met Cyclingnews vertelde Patrick Lefevere dat Cavendish zijn eigen sponsors meebrengt naar het team, waardoor er toch een plekje was voor de Brit.

 

"Mijn hart zei ja, mijn verstand niet", zegt Lefevere. "Het is een risico, maar hij kan het team veel bijbrengen. Hij is nog steeds populair en we kregen alleen maar positieve reacties op Twitter. Ik ben blij dat iedereen gelukkig is en dat hij een nieuwe kans krijgt. Ik denk niet dat hij het verdiende zo te stoppen na zijn laatste koersen."

 

"Ik heb altijd een goede relatie met Mark onderhouden. Hij vertelde me dat hij wou terugkomen toen hij nog bij Dimension Data reed. En nadien bij Bahrain-McLaren. Maar dit jaar zag je ook wat ik zag: Cavendish die mee in de ontsnapping ging vanaf kilometer nul in de Ronde van Vlaanderen, een Cavendish die weende na Gent-Wevelgem."

 

"Na zijn laatste koers in De Panne was hij in een hotel in Kortrijk. Ik nodigde hem uit in mijn kantoor. Hij zei: "Ik wil niet stoppen op deze manier. Ik wil terugkomen." Ik antwoordde dat ik geen euro meer had, dat het budget op was."

Mark zei dat als hij iemand zou vinden om zijn contract te betalen, hij nog kon blijven koersen. Een week later belde iemand en zei dat ze gesproken hadden met Mark en dat ze geïnteresseerd waren. We hebben erover gepraat en uiteindelijk gebeurde het dan toch."

Patrick Lefevere

Cavendish neemt eigen sponsors mee

"Mark zei dat als hij iemand zou vinden om zijn contract te betalen, hij nog kon blijven koersen. Ik geloofde misschien dat hij weer bij ons kon rijden, maar dat het moeilijk zou zijn om iemand te vinden die wou sponsoren."

 

"Maar een week later belde iemand en zei dat ze gesproken hadden met Mark en dat ze geïnteresseerd waren. We hebben erover gepraat en uiteindelijk gebeurde het dan toch."

 

Kan Cavendish weer zijn niveau halen bij de ploeg van Lefevere? "Dat weet ik niet, we moeten zien in welke conditie hij vertoeft. We hebben nog steeds zijn waarden van toen hij hier vertrok. We zullen zien wat we kunnen doen om hem weer beter te maken."

 

"Mark heeft nu een kans die niemand hem wou geven. Maar hij start vanaf nul. Hij is de beste sprinter van zijn generatie en hij kan onze jonge sprinters zoals Hodeg en Jakobsen, maar ook Bennett tips geven."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.