Sergio Perez heeft geen zitje voor 2021: "Misschien komt zijn zege net te laat"

  Zien we Sergio Perez volgend seizoen nog terug in de Formule 1?

  Sergio Perez (Racing Point) was de verrassende winnaar van de GP Formule 1 van Sakhir. Opvallend, de Mexicaan heeft nog geen zitje voor 2021. "Hij maakt nog een klein kansje om in 2021 voor Red Bull te rijden", denkt autocoureur Sam Dejonghe.

  "Sergio Perez is gewoon een heel goeie rijder"

  Terwijl alle ogen dit weekend gericht waren op George Russell in de Mercedes van Lewis Hamilton, reed Sergio Perez (Racing Point) een geweldige inhaalrace. Na ronde 1 was hij 18e, maar kwam - na de blunders bij Mercedes - uiteindelijk als eerste voorbij de zwart-wit geblokte vlag.

   

  "Dit seizoen is Racing Point toch een beetje de "best of the rest" geweest", zegt Sam Dejonghe over de renstal van de verrassende winnaar. "Sergio Perez heeft er een heel goed jaar opzitten en is sowieso een heel goeie rijder."

   

  Perez staat erom bekend dat hij heel goed omgaat met zijn banden, heel belangrijk in de huidige F1. Zijn vorm de laatste weken is indrukwekkend: 2e in Turkije, vorige week uitgevallen toen hij op koers lag voor het podium en afgelopen weekend de zege in Sakhir.

   

  "Perez haalt altijd het meeste uit een situatie. Dat heeft hij dit jaar laten zien, ondanks dat hij 2 races moest missen door een coronabesmetting. Deze allereerste zege in de F1 is heel mooi voor hem."

  "Misschien komt deze zege net te laat voor Perez"

  Maar opvallend: de winnaar van afgelopen weekend heeft geen zitje voor volgend seizoen. Bij Racing Point moet hij plaats maken voor Sebastian Vettel. De viervoudige wereldkampioen moest vertrekken bij Ferrari.

   

  De andere rijder voor volgend seizoen bij Racing Point, vanaf 2021 Aston Martin, wordt Lance Stroll, de zoon van teameigenaar Lawrence Stroll. Perez staat op plaats 4 in de WK-stand, Stroll is pas 10e.

   

  Het is dan ook ironisch dat vader Stroll dit zei na de zege van Perez: "Sergio heeft met zijn zege bewezen dat hij het zeker verdient om in de F1 te blijven in 2021. Ik hoop dat hij bij Red Bull terechtkomt."

  Perez zou een sterke tweede piloot naast Max Verstappen zijn.

  Sam Dejonghe

  Kan Perez door zijn zege toch nog een zitje bemachtigen in de F1 in 2021? "Het helpt sowieso, maar de meeste beslissingen over de zitjes zijn wel al grotendeels genomen", denkt Dejonghe. 


  "Het seizoen is dan ook bijna afgelopen. Je kan je afvragen of deze overwinning dan misschien net te laat komt voor Perez." De 30-jarige Mexicaan zelf liet weten dat hij enkel Red Bull als optie openhoudt om in de F1 te blijven.


  "Volgens mij maakt hij wel nog een klein kansje om volgend jaar bij Red Bull naast Max Verstappen te rijden, maar ik denk eigenlijk dat ze daar voor een heel verrassende rijder zullen gaan. Iemand die niet uit de Red Bull-familie komt."


  "Perez zou wel een sterke tweede piloot zijn naast Max. Het is dan ook ongelofelijk om te denken dat iemand die wint volgende week misschien zijn laatste race rijdt, maar dat zijn de harde wetten van de autosport."