Filip Joos over ongeslagen leider AC Milan: "Ze beheersen hun matchen"

  Alexis Saelemaekers is intussen basisspeler bij Milan.

  Met 26 op 30 is AC Milan na afgelopen weekend nog altijd de ongeslagen leider in de Serie A. "Er staat wel iets bij Milan", zegt Filip Joos over het succes van de ploeg van Alexis Saelemaekers. "Het is eigenlijk een mix van jong talent en de factor Ibrahimovic die toch niet te onderschatten is."

  "Er staat echt wel iets bij Milan"

  Sinds de hervatting van vorig seizoen in juni - na de coronabreak - heeft AC Milan niet meer verloren in de competitie. Afgelopen weekend ging Sampdoria met 1-2 voor de bijl. De ploeg van Saelemaekers voetbalt misschien niet altijd top, maar laat weinig liggen.

   

  "Goh niet altijd goed spelen, er staat wel iets bij Milan", zegt Filip Joos. "Ze beheersen hun matchen wel, ze spelen ordentelijker dan hun tegenstanders. Ik vind het een leuke ploeg om naar te kijken ze hebben nu ook gewoon de wind in de zeilen."

  Milan heeft de wind in de zeilen. Ze spelen ordentelijker dan hun tegenstanders.

  Filip Joos

  "Het begint eigenlijk deze zomer met Rangnick die zou komen coachen bij Milan, terwijl de huidige trainer Pioli de boel vorig jaar toch al wat had opgetrokken."

   

  "Rangnick kwam uiteindelijk niet, want breekpunt was dat hij Ibrahimovic wegwilde. Milan-verdediger Kjaer heeft achteraf ook gezegd: "Ik was de hele tijd aan het bidden dat Rangnick niet zou komen." Pioli bleef en doet het nu geweldig. Hij had al gezien tot wat Zlatan nog in staat is."


  "Je mag de invloed van Ibrahimovic niet onderschatten. Uiteraard niet op het veld, maar ook niet ernaast. Zelfs nu hij geblesseerd is, lift hij de hele ploeg op. Het zijn belachelijke dingen, maar hij geeft zijn teamgenoten een PlayStation en die mannen gaan dan blij naar huis."

  "De jonge spelers als Saelemaekers doen het goed"

  "Bij Milan kopen ze ook echt goed aan. Ze hebben de 21-jarige Hauge gehaald en die scoort makkelijk. Dat moet ook een fenomeen zijn en als dat waar is, wordt de Noorse nationale ploeg het nieuwe België. Want ze hebben ook nog mannen als Haaland en Ødegaard."

   

  "De jonkies van Milan doen het goed. Saelemaekers (21) is intussen een basisspeler. Het onbevangene van Saelemaekers is iets wat de ploeg wel nodig had. De geschiedenis van Milan weegt niet op hem. En dan heb je nog iemand als Kessié (23), ook een hele goeie speler.

   

  "Dus krijg ik meer en meer het gevoel: pas er toch maar voor op, voor Milan. Ze zijn nog altijd geen titelfavoriet, de Scudetto pakken zou een mirakel zijn, maar Inter en Juve hebben ook hun problemen. Toch denk ik nog altijd dat Inter dit seizoen kampioen wordt."

  Ik denk toch nog altijd dat Inter kampioen wordt.

  Filip Joos