Bundesliga vreest 2 miljard minder inkomsten: "Storm komt eraan"

  Ook Dortmund voelt de crisis in zijn portefeuille.

  De Duitse clubs dreigen door de coronapandemie naast zo'n 2 miljard euro te grijpen. Zolang de stadiondeuren gesloten blijven voor de supporters, loopt het verlies op.

  Als de tribunes in Duitsland dit seizoen leeg blijven, wordt een daling van de omzet van ongeveer een miljard euro gevreesd. Dat is ongeveer twintig procent minder dan de omzet in het laatste normale seizoen.

   

  Maar volgens de Deutsche Fussball Liga kan de financiële schade nog oplopen. "Het totale verlies door het wegblijven van fans zal ongeveer 650 miljoen euro zijn vergeleken met seizoen 2018-2019", zei DFL-baas Christian Seifert. 

   

  Daar komt volgens hem nog eens 250 miljoen bij die de clubs mislopen op de transfermarkt en daarnaast zullen er minder sponsorinkomsten zijn. Afgelopen seizoen liepen de clubs al 250 miljoen euro mis, omdat de competitie werd afgewerkt zonder toeschouwers.

   

  Over de seizoenen 2019-2020 tot 2021-2022 zal het totale verlies twee miljard euro bedragen, berekende Seifert. "Wat we vorig seizoen gezien hebben was een milde bries, nu komt de storm er echt wel aan."