Wesley Sonck: "Metamorfose van Antwerp onder Leko is fantastisch"

  Wesley Sonck is onder de indruk van het voetbal van Antwerp.

  Voor Antwerp en Club Brugge krijgt het Europese verhaal nog een hoofdstuk na de winterstop, voor AA Gent en Standard is het afgelopen. Analist Wesley Sonck kreeg dan ook heel wat vragen voorgeschoteld tijdens een Facebook Live. "Wat Club Brugge doet, is geweldig voor het Belgische voetbal."

  De Antwerpse trein dendert maar voort in de Europa League. Met 12 op 15 spelen ze volgende week in Tottenham zelfs voor groepswinst. "Dat is heel straf", vat Sonck samen. 

   

  "Groepswinst zou leuk zijn voor Antwerp, want dan tref je de op papier iets mindere ploeg in de volgende ronde. Tottenham heeft het duidelijk ook moeilijk tegen Belgische ploegen. Maar Antwerp speelt de komende weken ook nog tegen Genk en Club Brugge en kan minder roteren dan Tottenham."

   

  "De metamorfose van Antwerp onder coach Ivan Leko is in elk geval fantastisch. Onder Laszlo Bölöni speelde Antwerp stug en was het voetballend niet altijd even goed. Wat Leko met de ploeg heeft gedaan, is zeer leuk. Voor topvoetbal moet je tegenwoordig in Antwerpen zijn."

   

  Ook verdediger Ritchie De Laet ontbolstert onder de vleugels van Leko. "Hij was al een degelijke verdediger, maar de laatste maanden is hij zeer sterk. Of hij een kans maakt bij de Rode Duivels? Er worden honderdduizend namen genoemd. Gelukkig moet ik die selectie niet maken."

  Sonck: "De Ketelaere mag niet te snel stap hogerop zetten"

  Ook voor Club Brugge ligt al zeker een ticket voor de Europa League klaar, maar met winst tegen Lazio Roma kan het zelfs een verlengd verblijf in de Champions League worden.

   

  "Of dat een straffere prestatie is dan die van Antwerp? Hoe je het ook draait of keert, de Champions League blijft toch een ander niveau. Er staat geen enkele "patattenploeg" bij de teams die zich hebben geplaatst bij de laatste 16. Dat zijn allemaal toppers."

   

  "Wat Club Brugge doet voor het Belgische voetbal, is fantastisch. Maar je mag toch ook wat vraagtekens zetten bij Zenit Sint-Petersburg. Als Zenit slechts 1 op 15 haalt met een budget van 180 miljoen euro, dan is het misschien maar logisch dat Club Brugge meedoet voor de derde plek."

  Je mag toch ook wat vraagtekens zetten bij Zenit Sint-Petersburg: 1 op 15 met een budget van 180 miljoen.

  "Club maakt nog kans op de volgende ronde in de Champions League, maar het zal niet gemakkelijk worden om te winnen tegen Lazio."


  Uitblinker tegen Zenit was alweer Charles De Ketelaere: mag hij al dromen van een stapje hogerop? "Ik hoop dat hij lang genoeg in België blijft", zegt Sonck. "Er is geen betere plek voor een 19-jarige om te groeien dan bij een Belgische topclub." 

   

  "Hij mag niet de fout maken om te snel de stap te zetten, want er hebben al veel die fout gemaakt. Charles is verstandig genoeg om dat te weten. Hij is een polyvalente speler en heeft nu tijd om zijn beste positie te zoeken."

  Bekijk hier de volledige Facebook Live: