Kompany zoekt geen excuses: "De jongens hebben alles geprobeerd"

  Vincent Kompany zag hoe Anderlecht een 8e gelkijkspel pakte dit seizoen.

  Anderlecht kwam op het veld van Zulte Waregem niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Al het achtste gelijkspel voor Anderlecht dit seizoen. "Als ik een objectieve analyse maak, kan ik mijn spelers niets aan intensiteit of wilskracht verwijten", zegt Kompany op de persconferentie.

  "De jongens hebben alles geprobeerd"

  Met nog een kwartier te voetballen zag het er nog goed uit voor Anderlecht. Het had een 1-0-achterstand omgebogen naar een 1-2-voorsprong en was ook de betere ploeg op het veld. Maar de tegentreffer van Bruno gooide roet in het paars-witte eten.

   

  "Het is heel simpel. De verwachting is bij ons elke match dat we voor de drie punten gaan en dat we ze ook moeten pakken. Dat is de verwachting voor elke trainer en speler van Anderlecht", vertelt Kompany op de persconferentie.

   

  "Maar als ik een objectieve analyse maak, kan ik mijn spelers niets aan intensiteit of wilskracht verwijten. Op bepaalde momenten, vooral in de laatste fase, speelden we gewoon niet scherp goed genoeg uit."

   

  "De jongens hebben gevochten, we hebben alles gegeven. Ik kan ontevreden zijn, en dat ben ik ook met het resultaat, iedereen is dat, maar als ik objectief blijf, hebben de jongens alles geprobeerd."

  We zijn een ploeg die altijd klaar is om te strijden, maar op dit soort momenten ontbreekt het onderscheidend vermogen.

  Vincent Kompany

  "Ik ga geen excuses zoeken"

  "Ik maak me nooit zorgen over de competitiviteit van onze ploeg. We zijn een ploeg die altijd klaar is om te strijden, maar op dit soort momenten ontbreekt het onderscheidend vermogen."


  "Ik ga geen excuses zoeken voor wat er tijdens de match gebeurde. Ik moet de spelers op een juiste manier beoordelen en vandaag hebben ze er alles aan gedaan."

   

  Uiteraard is Kompany teleurgesteld. "Als je 1-2 voor staat met nog 15 minuten te gaan, blijf je achter met een lastig gevoel."

   

  "De jongens hebben voldoende kansen gecreëerd, er zat diepgang in het spel, grinta, maar dit laat ons toch achter met een zuur gevoel", aldus Kompany.