Israel Start-Up Nation stelt eerste vrouwelijke ploegmanager aan in WorldTour

  Cherie Pridham kan mooie adelbrieven voorleggen.

  Israel Start-Up Nation sloopt het glazen plafond in het wielrennen en stelt met Cherie Pridham de eerste vrouwelijke ploegleider aan op WorldTour-niveau. "Een hele eer", zegt de 49-jarige Britse.

  Pridham is heel blij met de kans die ze krijgt. "Het is een hele eer en een privilege om als eerste vrouw deze rol op mij te nemen op WorldTour-niveau", zegt ze. "Ik kom nu bij een van de beste teams ter wereld en krijg grote renners onder mijn hoede."

   

  "Ik wil echt slagen als ploegleider, want dan kan ik andere vrouwen inspireren om hetzelfde pad te bewandelen. Ik ga net dezelfde problemen aanpakken als mijn mannelijke collega's."

   

  Pridham komt niet zonder adelbrieven toe. Na een succesvolle profcarrière van 15 jaar ging ze bij het Britse team Raleigh aan de slag, waar ze enkele jaren later ook de eigenaar van werd. Pridham had ook drie wereldkampioenen op de piste onder haar vleugels.

   

  "Ik ga al mijn hele leven om met mannelijke renners, dus ik zie niet in waarom deze stap een grote verandering zou zijn", besluit Pridham.

   

  Teameigenaar Sylvan Adams twijfelde geen seconde om de 49-jarige Britse aan boord te halen. "Ze heeft deze positie verdiend met haar ervaringen en successen. Ze is een echte professional."