Croenen opent in Rotterdam meteen met Belgisch record op 100 m vlinderslag

  Louis Croenen heeft duidelijk niet stilgezeten de voorbije maanden.

  Na 8 maanden zonder wedstrijd was Louis Croenen gebeten om zich te tonen op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam. En hoe?! In zijn eerste reeks op de 100 meter vlinderslag dook hij meteen onder het Belgische record: 52"10

  Louis Croenen kon in Rotterdam eindelijk tonen waarvoor hij de voorbije maanden getraind heeft. "Ik ben geprikkeld om iets te laten zien", zei hij vooraf. "Ik wil de puntjes op de i zetten, hopelijk met een persoonlijk record."

   

  En de 26-jarige zwemmer uit Turnhout is een man van zijn woord. In zijn eerste reeks op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam zwom hij 52"10 op de 100 meter vlinderslag. Hij verbetert de besttijd die François Heersbrandt op de Spelen van Londen in 2012 neerzette (52"22).

   

  Croenen heeft zijn olympisch ticket al beet op de 200m vlinderslag en kan morgen in Rotterdam tonen hoe sterk hij op die afstand is. Voor de 100m vlinderslag nadert hij de olympische limiet van 51'96".

  Twee Belgen extra op EK

  In Rotterdam liggen ook nog wat tickets voor het grijpen voor het EK in mei 2021 in Boedapest. Met een persoonlijk record hebben Sebastien De Meulemeester (1'47"80) en Alexandre Marcourt (1'48"00) zich geplaatst voor de 200 meter vrije slag op het EK.