Boudeweel: "AA Gent had nood aan iemand die ze niet meer kunnen ontslaan"

  Hein Vanhaezebrouck met zijn ex-assistent Yves Vanderhaeghe.

  Hein Vanhaezebrouck is terug in de Ghelamco Arena. Geruchten over die terugkeer waren er al vaker, maar ruim drie jaar na zijn afscheid is de hereniging een feit. En de verwachtingen zullen hoog zijn. "In de zomer schreef Vanhaezebrouk in een column dat Gent nog nooit zo een sterke kern heeft gehad", herinnert Tom Boudeweel zich.

  "Het was bij wijze van spreken gewoon wachten op het ja-woord van Hein Vanhaezebrouck voor dit huwelijk. Een huwelijk dat toch ooit een droomhuwelijk was", zegt Tom Boudeweel. "Dat Mogi Bayat de manager is van Vanhaezebrouck en een vriend van het Gentse huis vergemakkelijkt de nieuwe relatie nog een beetje."

   

  "Vanhaezebrouck moest recent een operatie ondergaan, maar door nu ja te zeggen tegen Gent ga ik er vanuit dat hij opnieuw helemaal de oude is. Nu zal hij ook AA Gent moeten genezen."

   

  "Het bestuur heeft heel snel gehandeld na het ontslag van Wim De Decker. Dat kan je negatief bekijken en zien als paniek. Of je kan zeggen dat voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie de koe bij de horens hebben gevat en meteen in actie zijn gekomen." 

   

  "Het viel me de voorbije weken al op dat ze niet in de pers te bespeuren waren. Misschien waren ze toen al iets aan het voorbereiden, want de resultaten onder Wim De Decker waren niet goed."

  Vanhaezebrouck regelt alles binnen een club. Hij trekt ook alle aandacht naar zich om de anderen rustig te laten werken.

  "AA Gent had een sterke persoonlijkheid nodig"

  De naam van Hein Vanhaezebrouck is voor altijd verbonden aan de eerste landstitel van AA Gent en de geweldige campagne van de club in de Champions League. Hij is iemand met een grote staat van dienst. En dat is geen toeval.

   

  "Hein Vanhaezebrouck is meer dan een coach. Hij regelt alles binnen een club. Hij trekt ook alle aandacht naar zich om de anderen rustig te laten werken."

   

  "AA Gent heeft een sterke persoonlijkheid nodig, iemand die kan terugvallen op zijn verleden. Iemand die ze echt niet meer kunnen ontslaan omdat hij al zoveel heeft bewezen bij de club. Iemand om naar op te kijken." 

   

  "De naam van Michel Preud'homme is ook al eens gevallen, maar die zit redelijk vast bij Standard. Dan blijft Vanhaezebrouck over.

  Ik citeer Vanhaezebrouck: "In zijn geschiedenis heeft Gent nooit zo een sterke kern gehad. Vijf jaar geleden werden we kampioen en overleefden we de groepsfase van de Champions League. Dat was met jongens van Kortrijk, KVO en Beveren. Nu loopt er meer kwaliteit rond."

  De nieuwe trainer krijgt de moeilijke taak om te doen waar Jess Thorup, Laszlo Bölöni en Wim Dedecker te vaak niet in slaagden. De club laten winnen. 


  "Sommige fans smeren Vanhaezebrouck aan dat hij vaandelvlucht pleegde door ontslag te nemen bij Gent om even later bij Anderlecht aan de slag te gaan. Intussen heeft hij al sinds december 2018 geen club meer gehad. Maar hij heeft ondertussen wel niet stil gezeten als analist op televisie en als schrijver van columns."

   

  "Als analist heeft wel eens kritiek gehad op de mentaliteit van de spelers van Gent bij een van de trainerswissels, maar ik heb er ook de column van Vanhaezebrouck van juli nog eens bijgehaald."

   

  "Dat was net nadat voorzitter Ivan De Witte zijn ambitie had uitgesproken om echt mee te strijden met Club Brugge voor de titel."

   

  "Vanhaezebrouck schreef dat die uitspraak gedurfd was, maar terecht. Want Gent heeft en ik citeer Vanhaezebrouck "in zijn geschiedenis nooit zo een sterke kern gehad. Vijf jaar geleden werden we kampioen en overleefden we de groepsfase van de Champions League. Dat was met jongens van Kortrijk, KVO en Beveren. Nu loopt er meer kwaliteit rond en alle posities zijn dubbel bezet."" 

   

  "Als je dat hoort, ziet het er heel goed uit voor AA Gent", besluit Tom Boudeweel.