Belgische WK-darters kennen hun eerste tegenstander

  Dimitri Van den Bergh greep vorige week net naast de finale van de Grand Slam of Darts.

  Op 15 december gaat in Alexandra Palace in Londen het PDC WK darts van start. Met Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts en Mike De Decker doen er 3 Belgen mee. Zij kennen na de loting hun eerste tegenstander.

  Dimitri Van den Bergh (PDC-9), de eerste Belg in de top 10 van de wereld na zijn halve finale vorige week in de Grand Slam of Darts, is vrij in de eerste ronde. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Engelsman Luke Humphries (PDC-34), de regerende jeugdwereldkampioen van 2019, en de 66-jarige Singaporees Paul Lim.

   

  Kim Huybrechts (PDC-39) geeft in de eerste ronde de Chinees Di Zhuang partij. Bij winst wacht de Engelsman Ian White (PDC-10). 

   

  Mike De Decker (PDC-95) tot slot krijgt in de eerste ronde de Japanner Edward Foulkes voorgeschoteld. Als De Decker wint, moet hij het in de tweede ronde opnemen tegen de Noord-Ier Brendan Dolan (PDC-30).

   

  De Schot Peter Wright (PDC-2), de regerende wereldkampioen, die net als de top-32 rechtstreeks geplaatst is voor de tweede ronde, ziet als mogelijke tegenstrevers de Engelsman Steve West (PDC-45) of de Indiër Amit Gilitwala.

   

  De Nederlander Michael van Gerwen (PDC-1), de drievoudige wereldkampioen, krijgt de Filipijn Lourence Ilagan of de Schot Ryan Murray (PDC 90) als tegenspeler.

   

  De wedstrijden in de eerste en tweede ronde worden naar best-of-5-sets gespeeld. Vanaf de derde ronde wordt het best-of-7.

   

  Voor de winnaar is er een slordige 500.000 pond (554.000 euro) weggelegd.   Er zullen in het Alexandra Palace, een Tier-2 arena waar normaal 8.000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn, door de coronamaatregelen slechts 1.000 toeschouwers worden toegelaten en dit onder strikte voorwaarden.