Arjen Robben komt dit jaar niet meer in actie: "Mijn situatie is teleurstellend"

  De rentree van Arjen Robben bij FC Groningen laat nog even op zich wachten. De 36-jarige aanvaller heeft nog steeds problemen met zijn kuit en komt in 2020 sowieso niet meer in actie.

  Arjen Robben speelde dit seizoen nog maar twee competitiematchen mee.  Op 13 september viel hij in het openingsduel met PSV na een half uur al uit. Sindsdien kwam hij niet verder dan een invalbeurt van een kwartier tegen FC Utrecht. 

   

  "Het loopt nog niet zoals ik zou willen", aldus Robben,  die er ook rekening mee houdt  dat het herstel nog langer kan duren. "We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt, maar helaas zonder het gewenste resultaat."

   

  "Ik zal de komende tijd gebruiken om te herstellen en wil heel graag in het nieuwe jaar met het team op het veld staan en wedstrijden gaan spelen. Of dit gaat lukken, kan ik nu nog niet zeggen."

   

  "Hoewel mijn eigen situatie teleurstellend verloopt, ben ik blij dat onze ploeg het zo goed doet. De prestaties en het spel zijn prima", besluit Robben verder. 

   

  Robben keerde deze zomer terug uit voetbalpensioen. Ook in het eerste deel van zijn actieve carrière was hij erg blessuregevoelig. 

   

  FC Groningen staat na tien wedstrijden op de achtste plaats in de Eredivisie met 17 punten, 10 minder dan leider Ajax.