Vormer is ook op persconferentie onder indruk van De Ketelaere: "Goeie antwoorden, joh"

  Charles De Ketelaere was gisteren diepe spits: hij maakte de 1-0 en dwong de penalty af voor 2-0.

  Het was gisteren nog eens een Europees avondje van weleer voor Club Brugge: 3-0 tegen Zenit, al zaten beide ploegen wel in een vormdip. Charles De Ketelaere brak de match open voor Club met de 1-0 en dwong de penalty voor 2-0 af, ook bij de zege in Zenit was de youngster beslissend. Niets dan lof dus, maar de 19-jarige blijft er opvallend rustig onder.

  Door de zege overwintert Club Brugge in Europa en maakt het ook nog kans om dat in de Champions League te doen. Het was bovendien 15 jaar geleden dat Club thuis nog eens in de Champions League won.

   

  "Dat wist ik niet", zei De Ketelare nadien. "Wat ik wel wist, is dat we alles aan deze wedstrijd goed moesten doen, omdat we moesten winnen. Die ambitie hebben we verwezenlijkt, dat geeft heel veel vertrouwen."

   

  De Ketelaere is nu 1 jaar profvoetballer, is deze match zijn hoogtepunt tot nu? De Ketelaere wuift dat weg: "Deze overwinning is fantastisch, maar het is toch altijd leuker om dingen met de supporters te vieren. Hopelijk komt dat terug."

   

  "We doen er alles aan om te blijven winnen, zodat we de supporters iets terug kunnen geven. Dat zij met vuurwerk afkomen, is ook heel leuk voor ons." (lees voort onder foto)

  Vormer: "Goeie antwoorden, Charles"

  De Ketelaere is een manusje-van-alles. In deze match begon hij als nummer 9, als diepe spits. Het maakt hem niet uit of hij daar blijft staan. "Ik wil vooral spelen, belangrijk zijn voor het team en de volgende wedstrijd winnen. Daar denk ik aan."


  Aanvoerder Ruud Vormer, die naast De Ketelaere op de persconferentie zat, keek bewonderend naar zijn teammaat: "Goeie antwoorden, joh." De Ketelaere knikte de Nederlander rustig toe: "Dank je." Je krijgt hem niet makkelijk van zijn stuk. (lees voort onder video)

  De Ketelaere en Vormer op de persconferentie:

  Clement: "Ik voel een grote verantwoordelijkheid tegenover De Ketelaere"

  Coach Philippe Clement had in zijn perspraatje nog een aparte vermelding over voor De Ketelaere. "In Zenit was hij belangrijk als 2e spits, in Dortmund deed hij het goed als linksback en vandaag als diepe spits."

   

  "Hij is ook vaak bepalend bij de goals, niet alleen met zijn 2 doelpunten tegen Zenit, maar ook door die penalty af te dwingen."

   

  Vanzelfsprekend vindt de Club-coach dat allemaal niet. "We moeten hem nu nauw opvolgen en zorgen dat we hem niet opbranden. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor mij."

   

  "Je zou die jongen alles willen laten spelen, maar we hebben in België al genoeg talenten explosief omhoog zien schieten die daarna opgebrand en leeg waren." (lees voort onder video)

  Vormer: "Ons niveau komt weer terug"

  Aanvoerder Ruud Vormer kreeg het laatste woord. Hij schat het belang van de match naar waarde: "Ik denk dat dit een heel belangrijke "pot" was voor het Belgische voetbal. Ik denk dat we goed op weg zijn om meer wedstrijden van dit niveau te winnen."

   

  "Zenit is in mijn ogen een heel goed elftal. Dat je daar 2 keer tegen wint, betekent dat je het goed doet. De wedstrijden voor deze match was het iets minder (verwijst hij naar de 0-0 op Moeskroen, red), maar het gaat om kleine details."

   

  "Als wij zo blijven voetballen, komt ons niveau gewoon weer terug. Het gaat om ruimte. Zenit wil voetballen, Club Brugge wil voetballen. In de Pro League komen ploegen vaak verdedigen en op de counter spelen. Als je dan een foutje maakt, ben je eerder de lul. Dat weten we en het zij zo. Wij moeten gewoon doorgaan."