Roberto Martinez over België-Frankrijk: "Ik geloof niet in revanches"

  De Rode Duivels hebben in het najaar van 2021 een afspraak met Frankrijk in de halve finales van de Nations League. De laatste ontmoeting met de Fransen ligt nog vers in ieders geheugen, uiteraard ook in dat van de bondscoach. "Beide landen zijn nu nog beter dan op het WK."

  Wie België-Frankrijk zegt, denkt natuurlijk automatisch aan de halve finales van het WK in 2018, toen de Rode Duivels zich door de uitgekookte Fransen lieten rollen. "Maar ik geloof niet in revanches", zegt bondscoach Roberto Martinez. "Elke match is anders."

   

  "Misschien hebben we voor de Final Four van start gaat wel een andere verhaal te vertellen", verwijst de Spanjaard naar mogelijk succes op het EK.

   

  "Maar het is fijn om nog eens tegen Frankrijk te kunnen spelen. Beide landen zijn nog verbeterd sinds ons laatste duel, jonge spelers werden ingepast."

   

  "We kennen elkaar natuurlijk goed en delen mooie herinneringen van op het WK. Het verschil tussen België en Frankrijk was toen erg klein. Maar wij konden onze kansen niet grijpen en zij wel. De Fransen deden het defensief uitstekend en wij waren niet meer zo fris."

   

  "Laat ons vooral ook hopen dat de gezondheidstoestand tegen dan zo verbeterd is dat onze toeschouwers er opnieuw bij kunnen zijn."