Red Panthers hebben nieuwe coach: Thijssen gaat, Ehren schuift plaats op

  Niels Thijssen slaagde er niet in om met de Red Panthers de Olympische Spelen te halen.

  De Red Panthers moeten op zoek naar een nieuwe coach. Niels Thijssen heeft de Belgische hockeybond laten weten dat hij stopt. "Ik voel dat het tijd is om deze belangrijke pagina om te slaan", zegt de Nederlander. De bond stelde enkele uren later Raoul Ehren, assistent en landgenoot van Thijssen, aan als nieuwe coach.

  Niels Thijssen was sinds april 2017 coach van de Red Panthers. Hij loodste de Belgische hockeyvrouwen naar zilver op het EK in 2017. Maar het grote doel, kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio, haalden de Panthers niet.

   

  "Na de afgelopen 5 jaar, met een binnenkort aflopend contract en de lopende discussies over een verlenging ervan, en met het EK dat er binnen 6 maanden al aankomt, voel ik dat dit het juiste moment is om verandering te brengen in mijn leven."

   

  "Ik voel dat het tijd is om deze belangrijke pagina om te slaan. Ik wil opnieuw meer tijd doorbrengen met mijn familie en wil op zoek gaan naar nieuwe dromen."

   

  De Belgische hockeybond moet nu op zoek naar een nieuwe coach voor de Red Panthers, die aan een nieuw traject begonnen zijn. "Het was een genoegen om samen te werken met Niels", zegt technisch directeur Adam Commens.

   

  "We hopen dat hij deel zal blijven uitmaken van de Belgische hockeyfamilie, want we zijn ervan overtuigd dat hij in de toekomst nog veel meer te bieden heeft als leider en coach." Thijssen werkt al sinds 2012 bij de Belgische hockeybond en was sinds 2015 assistent van de Red Panthers.

  Raoul Ehren schuift op van assistent naar hoofdcoach

  De Belgische bond heeft niet lang getalmd om een opvolger aan te duiden: Raoul Ehren, ook een Nederlander en tot voor vandaag assistent van Thijssen, maakt promotie en zal de Belgische hockeyvrouwen in een eerste fase leiden tot en met het EK van juni 2021 in Amstelveen.

   

  "Ik kijk echt uit naar de uitdaging om het team voor te bereiden op het EK", zei de 47-jarige Ehren in een eerste reactie. "Ik heb het afgelopen jaar genoten van mijn tijd bij de Red Panthers en ik heb veel vertrouwen in de speelsters."

   

  "Ik ben er zeker van dat ze klaar zijn om de volgende stap te zetten naar het consequent winnen van medailles op een event van Europees en wereldniveau."

   

  Commens is tevreden met de nieuwe man: "Raouls evolutie van assistent-coach naar hoofdcoach toont opnieuw onze filosofie van continuïteit aan. Deze formule heeft voor ons al meermaals haar werking bewezen."

   

  Raoul Ehren is een van de meest succesvolle trainers ooit in het Nederlandse vrouwenhockey. Zo veroverde hij met Den Bosch 8 keer de landstitel in de afgelopen 10 seizoenen en staat zijn team ook dit seizoen weer aan de leiding.

   

  Hij kwam de staf van de Red Panthers versterken net voor het EK van 2019 in Antwerpen en bouwde sindsdien een sterke band op met het team.  Commens schetst de nieuwe sportieve baas: "Raoul is een uitstekende coach, met een bewezen staat van dienst op het hoogste niveau in Nederland. Bovendien heeft hij internationaal succes getoond met het Nederlandse meisjesjuniorenteam."

   

  Raoul Ehren is een van de meest succesvolle Nederlandse vrouwenhockeycoaches.