Kevin Magnussen verlaat de Formule 1 voor IMSA-circuit in de VS

  Kevin Magnussen zal volgend seizoen in de Verenigde Staten aan de slag gaan in de IMSA (International Motor Sports Association), een soort variant van het bekendere NASCAR. Magnussen is aan zijn laatste maanden bij F1-renstal Haas bezig.

  Kevin Magnussen weet al een tijdje dat er geen toekomst meer bij Haas was voor hem. Het team heeft gekozen voor jongelingen Mick Schumacher en Nikita Mazepin.

   

  Met de IMSA heeft hij nu een nieuwe uitdaging gevonden. Magnussen krijgt onderdak bij Chip Ganassi Racing. "Chip heeft een van de beste renstallen opgebouwd. Ze hebben in het verleden al heel veel succes geboekt", weet de 28-jarige Deen.

   

  Ganassi won al 7 keer het IMSA-kampioenschap en was 8 keer de beste in de 24 uur van Daytona. "Die laatste race staat al een tijdje op mijn verlanglijstje", verklaart Magnussen zijn keuze voor het IMSA en Ganassi.