Ga naar de inhoud

Formule 1 plaatst extra bandenmuur waar Romain Grosjean gecrasht is

 do 3 december 2020 16:53
bandenmuur
Deze banden moeten voorkomen dat er nog eens een coureur door de vangrail vliegt.
vangrail
Dit beeld wil de Formule 1 volgend weekend niet meer zien.

Komend weekend racen de Formule 1-rijders opnieuw in Bahrein. De Internationale Automobielfederatie FIA heeft extra maatregelen genomen na de vreselijke crash van de Fransman Romain Grosjean vorige zondag. Op de plaats waar hij door een vangrail vloog, staat nu een dubbele bandenmuur.

Zondag staat opnieuw een grand prix in Bahrein op de Formule 1-kalender. De deelnemers racen op hetzelfde circuit, maar nu op een kortere en snellere omloop. 

 

De plaats waar Romain Grosjean (34) gecrasht is, tussen bocht 3 en 4, zit er wel weer in. Om een nieuwe catastrofe te vermijden heeft de FIA ingegrepen en extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

 

Voor de vangrail staat nu een dubbele bandenmuur. Die moet voorkomen dat een auto nog een keer dwars door de vangrail vliegt zoals Grosjean.

 

Hij staat zondag niet aan de start van de grand prix. Volgende week in de slotrace in Abu Dhabi wil Grosjean wel weer van de partij zijn. Om in schoonheid afscheid te nemen van de sport. Volgend jaar kiest zijn team Haas voor andere rijders.

IN BEELD: de dubbele bandenmuur op de cruciale plek

Romain Grosjean komt een kijkje nemen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
lees/bekijk ook:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.