Vlaamse voorjaarsklassiekers ook in 2021 wellicht zonder publiek

  Dit jaar stond er geen volk langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen.

  De Ronde van Vlaanderen en de andere koersen van Flanders Classics zullen ook volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid zonder publiek georganiseerd worden. De voorbereidingen gaan uit van een scenario waarbij toeschouwers niet toegelaten zijn.

  "Wij zijn al bezig met de voorbereiding van de Omloop Het Nieuwsblad van zaterdag 27 februari 2021. Er is hiervoor maar één werkbaar scenario en dat is de openingsklassieker organiseren zonder publiek. Zeker gezien de huidige situatie waarin we ons bevinden met het coronavirus", zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics.

   

  "Die lijn trekken we verder door naar wat volgt met onze andere koersen: Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en de Brabantse Pijl."

   

  Wat als er tegen dan al volop gevaccineerd wordt? "Vandaag is dat niet aan de orde. Is dat wel het geval, dan kunnen wij de protocollen aanpassen. Wij gaan rekening houden met alle mogelijke scenario's. Tot op heden is dat er één zoals we dat kennen van dit jaar na maart. Koersen zonder toeschouwers."

   

  Financieel is dat voor het tweede jaar op rij een fikse mokerslag voor Flanders Classics. "We moeten optimistisch blijven", zegt Van Den Spiegel. "Er zijn veel sectoren die door het coronavirus afzien. Wij moeten hier met zijn allen door en ons niet wentelen in zelfmedelijden."

   

  "Laat ons wel hopen dat dit het allerlaatste jaar is dat we zonder toeschouwers organiseren. Natuurlijk willen wij koersen zien met een massa publiek, maar als het niet anders kan dan moet het maar zonder."