Heleen Jaques zwaait af bij de Red Flames: "Geen EK zou ramp geweest zijn"

  De Red Flames hebben zich gisteren gekwalificeerd voor het EK in 2022. Heleen Jaques (32) kaartte in onze Facebook Live na over het succesverhaal van de Belgische voetbalvrouwen. Herbekijk hier de vragensessie.

  Heleen Jaques viel gisteren in de extra tijd in voor haar laatste optreden bij de nationale vrouwenploeg. 

   

  "Het was een dubbel gevoel", vertelde ze vanmiddag in onze Facebook Live. "Ik was heel tevreden voor de groep met de prachtprestatie, maar ik besefte daarna natuurlijk dat dit ook mijn laatste match is geweest."

   

  Jaques neemt afscheid met een ticket voor het EK. "Als we ons niet geplaatst hadden, dan zou dat een ramp geweest zijn. Dat werd niet luidop gezegd, maar het is wel zo."

   

  "Het was belangrijk om op deze trein te springen. Het is nu aan de meisjes om nog meer stappen te zetten."

   

  "We hebben het WK op een haar na gemist en dat was al een deukje. Als we dit EK gemist hadden, dan zouden we achterop lopen."

  "Trainer? Onzekere job, maar ik kan er mijn ei wel kwijt"

  Heleen Jaques keerde afgelopen zomer terug naar de Belgische competitie, waar ze dit seizoen de kleuren verdedigt van de Gentse vrouwenploeg.

   

  "Ik doe het seizoen hier uit en dan wordt het afwachten", vertelt Jaques, die bij de jeugdteams al even geproefd heeft van het trainerswerk.

   

  "Dat bevalt me wel, maar ik wil geen stappen overslaan. Het is een onzekere job, zeker voor een vrouw. Maar ik kan er mijn ei wel kwijt."

  Herbekijk de Facebook Live: