Niet Stoffel Vandoorne, wel George Russell wordt vervanger van Hamilton

  Stoffel Vandoorne zal zondag niet in actie komen als vervanger voor Lewis Hamilton in de Grote Prijs F1 van Bahrein. Mercedes kiest voor de jonge Brit George Russell als stand-in voor de wereldkampioen.

  Volgens kenners kwamen twee rijders in aanmerking als vervanger voor Lewis Hamilton, die besmet is met het coronavirus. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne, voor Mercedes actief in de Formule E, lag in balans met Williams-rijder George Russell, die uit het Mercedes-opleidingsprogramma komt.

   

  De keuze van Mercedes voor Russell lijkt dus een keuze voor de toekomst, want de 22-jarige Brit geldt als een van de grootste jonge talenten in de Formule 1.

   

  Voor Stoffel Vandoorne is het ongetwijfeld balen. Hij is testrijder voor Mercedes en volgens het contract van de Belg is hij normaal de vervanger wanneer een van de rijders van het team niet in actie kan komen.

   

  Russell, die dit seizoen uitkomt voor Williams, wordt bij zijn team vervangen door zijn 25-jarige landgenoot Jack Aitken.

  Stoffel Vandoorne

  George Russell: "Een ongelooflijke kans"

  George Russell is uiteraard in de wolken nu hij komend weekend in de bolide van de regerende wereldkampioen mag kruipen. "Ik wil in de eerste plaats Williams bedanken dat ze me deze kans geven", zegt de Brit.

   

  "Ik trek dit weekend een andere raceplunje aan, maar ik blijf een Williams-rijder en ik zal supporteren voor mijn team."

   

  "Voor mij is dit een ongelooflijke kans om te leren van het sterkste team ter wereld. Hier zal ik beter van worden en die energie en de ervaring die ik zal opdoen, kan ook voor Williams een boost betekenen."

   

  "Ik ben ook Mercedes ontzettend dankbaar dat ze mij dit vertrouwen geven. Uiteraard is niemand in staat om Lewis Hamilton te vervangen, maar in zijn afwezigheid zal ik mijn uiterste best doen voor het team. Ik kijk er echt naar uit en intussen wens ik Lewis een spoedig herstel."