Meesseman niet langer in isolatie: "Was goed om aanstormend talent te zien bij Cats"

  Emma Meesseman is lovend over Julie Allemand.

  Emma Meesseman miste door corona de laatste EK-kwalificatiematchen van de Belgian Cats. Ze keek thuis naar de goede prestaties van haar team. "We zijn geen underdog meer, iedereen zal voorbereid zijn op ons."

  Dankzij een negatieve coronatest is Emma Meesseman al op het vliegtuig gesprongen richting haar Russische ploeg Jekaterinenburg.

   

  De EK-kwalificatiematchen heeft ze enkele weken geleden van thuis uit bekeken. "Ik vond het erg om niet mee te kunnen doen, maar misschien was het wel goed om te zien welke jeugd eraan komt en een plaats verdient", opent Emma Meesseman. "De Belgian Cats hebben het heel goed gedaan zonder Kyara Linskens en ik."

   

  Meesseman zag enkele sterkhouders bij de Cats schitteren. "Julie Allemand stak er zeker bovenuit. Ik ben blij dat ze nog een stap heeft gezet en zich profileert als leider van de ploeg. Op die positie is het nodig om een sterke persoonlijkheid te hebben, dat heeft ze zeker."

  Een paar jaar geleden was het nooit mogelijk om in onze kansen te geloven, nu doen we dat wel.

  Emma Meesseman

  "De vraag is hoeveel druk we onszelf opleggen"

  In 2021 zijn de Belgian Cats te zien op het EK basketbal en de Olympische Spelen in Tokio. Emma Meesseman is ervan overtuigd dat de Belgische vrouwen een rol van betekenis gaan spelen op de toernooien.

   

  "De vraag is niet hoe groot ons talent is, maar hoeveel druk we onszelf opleggen", stelt de basketbalspeelster. "Als we vrij spelen en ons basketbal brengen, zal het voor sommige ploegen heel moeilijk worden om tegen ons te spelen."

   

  De status van de Belgian Cats is de afgelopen jaren heel wat veranderd. "We zijn geen underdog meer, iedereen zal voorbereid zijn op ons. We moeten gewoon kijken naar onszelf."


  "We zijn de laatste jaren als basketballand gegroeid. Ik hoop dat we mensen inspireren om aan basketbal te doen. Ook willen we tonen dat alles mogelijk is als je een droom hebt. Een paar jaar geleden was het nooit mogelijk om in onze kansen te geloven, nu doen we dat wel", besluit Meesseman.

  Meesseman postte dit beeld op Instagram: ze vliegt naar haar Russische club