UEFA werkt voor het eerst met VAR op afstand tijdens CL-duel Sevilla-Chelsea

  De VAR (Video Assistant Referee) bevindt zich woensdag voor het eerst in de geschiedenis van de Champions League op een andere locatie dan de speelstad zelf. De VAR bij de wedstrijd tussen Sevilla en Chelsea bekijkt de beelden vanuit Nyon, waar het hoofdkantoor van de UEFA staat.

  "De UEFA heeft succesvol getest met een technische oplossing voor een VAR op afstand. De techniek wordt voor het eerst in gebruik genomen bij de groepswedstrijd tussen Sevilla en Chelsea. De ref op het veld wordt geassisteerd vanuit de VAR-ruimte in Zwitserland", aldus de UEFA.   

   

  De UEFA meldt dat een back-up-team voor de zekerheid aanwezig is in het Estadio Ramon Sanchez Pizjuan. Bij het duel tussen Sevilla en Chelsea staat er weinig op het spel. Beide clubs zijn met 10 punten uit vier duels al zeker van de volgende ronde en strijden tijdens de laatste twee wedstrijden om groepswinst in poule E.

  UEFA Champions League klassement

    ploegptnmm+m-m=d+d-d+/-
  1Red Bull Salzburg 73201633
  2Sevilla 33003220
  3Lille OSC 2301212-1
  4VfL Wolfsburg 2301224-2