Stoffel Vandoorne: "Morgen weet ik wellicht of ik Lewis Hamilton vervang"

  Mercedes-rijder Stoffel Vandoorne eindigde dit seizoen als 2e in het Formule E-kampioenschap.

  De Belgische autocoureur Stoffel Vandoorne is positief ingesteld. Als ze zijn contract naleven, neemt hij volgend weekend het stuur over van wereldkampioen Lewis Hamilton in de Formule 1. Of dat ook zo is, weet hij wellicht morgen.

  Lewis Hamilton (Mercedes) kampt met corona en kan volgend weekend niet deelnemen aan de voorlaatste grand prix van het Formule 1-seizoen. De 2 namen die vooruitgeschoven worden als invaller voor de wereldkampioen zijn die van de Belgische reserverijder Stoffel Vandoorne en die van de Britse Williams-coureur George Russell.

   

  10 dagen geleden sprak Ruben Van Gucht met Vandoorne in zijn woonplaats in Monaco voor een nieuwe podcastreeks. Onze reporter wilde graag weten wat er zou gebeuren als een van de vaste coureurs (Hamilton of de Fin Bottas) uitvalt.

   

  "Ik heb een contract met Mercedes als reserverijder, maar zij beslissen", antwoordde Vandoorne. "In de Formule 1 wil een contract niet altijd iets zeggen, maar ik ben alleszins positief ingesteld: als er iets gebeurt, kruip ik normaal gezien in de auto."

   

  Vanmiddag op een persconferentie met Formule E-rijders gaf Vandoorne een update. "De kans dat ik zondag race bestaat, maar laat ons afwachten", zei hij. 

   

  "Op dit moment weet ik het nog niet. Morgen vlieg ik naar Bahrein en daar zal ik het wellicht te horen krijgen."

   

  (scrol omlaag voor meer)

  In de Formule 1 wil een contract niet altijd iets zeggen, maar ik ben alleszins positief ingesteld.

  Stoffel Vandoorne

  Reserverijder Formule 1 en vaste rijder in Formule E

  Stoffel Vandoorne ligt net als Lewis Hamilton onder contract bij Mercedes. De Belgische autocoureur, die in 2017 en 2018 Formule 1 reed voor het McLaren-team, concentreert zich nu op het Formule E-kampioenschap.

   

  Met succes. Het voorbije seizoen loodste hij de Duitse autofabrikant meteen naar de 2e plaats in het elektrische racekampioenschap.

   

  Momenteel bereidt Vandoorne het nieuwe Formule E-seizoen voor in Valencia. Als reserverijder bij het Formule 1-team van Mercedes vliegt hij morgen naar Bahrein voor de voorlaatste race van het seizoen. Om in te vallen voor Lewis Hamilton? Of om toe te kijken?

   

  (lees voort onder de foto)

  Stoffel Vandoorne in zijn elektrische Mercedes.

  Vandoornes concurrent: George Russell

  Als Mercedes volgend weekend niet voor Stoffel Vandoorne kiest, wordt het meer dan waarschijnlijk George Russell. De jonge Brit heeft een verleden als junior bij Mercedes en leert nu de knepen van het vak bij Williams, dat met een motor van Mercedes racet.

   

  Punten pakken, lukte hem nog niet in de Formule 1. Simpelweg omdat de Williams-auto niet vooruit te branden is (en omdat hij al eens een beginnersfout maakt).

   

  Kan Russell zich zondag wel tonen met de beste auto van het pak? Afwachten wat Mercedes-teamchef Toto Wolff beslist.

  Kiest Mercedes voor George Russell?