Rus Nikita Mazepin maakt in 2021 zijn F1-debuut bij Haas

  De Rus Nikita (21) Mazepin zal in 2021 voor renstal Haas racen. Haas nam al afscheid van Romain Grosjean en Kevin Magnussen en het deed al langer de ronde dat Mazepin en Mick Schumacher hun vervangers zouden worden. Al moet die laatste nog aangekondigd worden.

  "Formule 1-coureur worden is een levenslange droom die uitkomt. Ik waardeer het vertrouwen dat het hele team in mij stelt. Ze geven een jonge rijder een kans en daar bedank ik hen voor. Ik kijk ernaar uit om onze samenwerking te beginnen, zowel op als naast de baan, en ik wil natuurlijk graag mijn capaciteiten blijven tonen na een sterk Formule 2-seizoen", reageerde Mazepin.   

   

  Huidge Haas-racers Romain Grosjean en Kevin Magnussen verlengden hun contract nog niet. Het Amerikaanse team werd de afgelopen tijd ook gelinkt aan Mick Schumacher en de Brit Callum Ilott. Laatstgenoemde maakte maandag bekend dat hij komend seizoen nog niet in de Formule 1 uitkomt.   

   

  Er zijn dit seizoen nog twee Grote Prijzen te rijden. Komend weekend vindt in Bahrein de GP van Sakhir plaats en het seizoen wordt een week later afgesloten met de GP van Abu Dhabi. 

   

  Grosjean, die zondag brandwonden aan de handen opliep bij een zware crash in de GP van Bahrein, zal komend weekend echter zeker niet aantreden. De Fransman wordt vervangen door de 24-jarige Braziliaan Pietro Fittipaldi, test- en reservepiloot bij Haas.